Massa mer sommarläsning!

Publicerad: Torsdag, 30 juni 2022, Skribent: Gabi

Nu fyller vi på vår kampanjhylla med nya böcker som passar lika bra på stranden och tågluffen som för hemestern eller regndagar i stugan. Alla titlar har 20% rabatt på ordinarie pris i våra butiker och på hemsidan.

THE FERVOR Alma Katsus historiska skräckthriller ger rysningar i sommarhettan. Året är 1944 och Andra världskriget pågår. En mystisk smitta tar fart i ett av de amerikanska interneringslägren för japaner. Sökandet pågår för att stoppa spridningen innan det är för sent, men några av de internerade misstänker en övernaturlig orsak. Obehaglig och intensiv berättelse som blandar historisk fiktion med japansk mytologi.

FAR FROM THE LIGHT OF HEAVEN Vid resans slut upptäcker skeppet Ragtimes styrman att en massmördare härjat bland de sövda passagerarna och att kaptenen, en skeppsfast AI, fått mer än ett par skruvar lösa. Nu måste hon och den lokala polisen lösa detta låsta-rummet mysterium innan mördaren slipper lös i den intet ont anande rymdkolonin. Tade Thompson blandar spänning, gåtor och nigeriansk kultur i gedigen science fiction

KINGS OF THE WYLD Underhållande fantasy med glimten i ögat av Nicholas Eames. Ett gäng pensionerade legoknektar återförenas för att rädda en kamrats dotter ur en belägrad stad. Kompaniet Saga tog för många år sedan alla de värsta, skitigaste soldatjobben och även om de grånat, finns ingen bättre att ge sig ut på en sista turné… eller var det självmordsuppdrag? Mängder av påskägg för musik- och metalfans!

BLACKASS A. Igoni Baretts satiriska berättelse petar hål på rasism, kolonialism och våra förväntningar. När nigerianske Furo Wariboko en dag vaknar, har han genomgått en häpnadsväckande förvandling: han har blivit en vit man! I Lagos ger det privilegier överallt, men det finns ett litet, litet problem… hans rumpa har inte hängt med i förvandlingen. Kafkaesque roman för fans av Get Out och Lovecraft Country

PIRANESI Hyllade Susanna Clarke återvänder många år efter tegelstenen Jonathan Strange & Mr Norell, med en betydligt nättare men lika läsvärd roman. Detta är en drömskt labyrintisk bok om Piranesi som vandrar i ett Hus utan ände, där havsvågor slår och statyer fyller salarna. Här finns bara Piranesi, ett dussin skelett som han varsamt sköter om. Ja, och så Den Andre, han som kommer på besök med så många konstiga frågor om Huset.

NOTES FROM THE BURNING AGE Claire North har skrivit en spännande klimat-scifi med drag av agentthriller. Ven var en av präst-arkivarierna som vakade över fossilålderns förbjudna kunskap, tills han beskylldes för att sälja information ur samlingarna. Han lever han ett stilla liv, tills ett rebelliskt broderskap vill ha hans hjälp komma åt texterna, börjar en livsfarlig jakt på hans kunskap.

THE BEAUTIFUL ONES Magi, anseende och dödligt skvaller i historisk fantasy av Silvia Moreno-Garcia. En naiv debutant med en svårkontrollerade talang för telekinesi fastnar i en hämnd- och kärlekstriangel när en resande underhållare återvänder hem. Hans telekinetiska krafter gör att hon direkt känner sig dragen till honom och han verkar besvara känslorna. Men är han allt han verkar, eller blir hon bara ett vapen mot sin svägerska, den kvinna som en gång försmådde honom?

THE BLACKTONGUE THIEF Trött på att vänta på nästa Scott Lynch eller Patrick Rothfuss? Pröva då en ny mörk fantasy med tjuvar, skälmar, lönnmördare och goblinkring. Kinch har studielån till tjuvagillet – och de tar ut ränta i blod. Men det visar sig ändå att försöka råna den resande riddaren Galva, veteran från många slagfält, är en usel avbetalningsplan

MISTBORN: THE FINAL EMPIRE Undrat varför Brandon Sandersons nästa blev världens framgångsrikaste Kickstarter? Pröva Mistborn-trilogin så fattar du varför. En välskriven, spännande och lagom innovativ fantasy som använder klassiska motiv på ett mycket underhållande sätt.
I tusen år härskade mörkrets furste med järnhand, men nu utmanas han av en förrymd gruvslav, ett gäng tjuvar och en gatuflicka med metallmagisk kraft. De ska råna honom på världens största skatt – men kanske har några i gänget ännu mer högtflygande planer?

LORE Grekisk mytologi möter Hunger Games i denna nya YA-titel av Alexandra Bracken. En förnärmad Zeus skapade en gång den dödliga leken Agon. Under en vecka blir de gudar som upprört honom dödliga och tvingas kämpa för sina liv, förföljda av en mänsklig blodslinje som har chans att vinna gudomlighet. Spelen har pågått ändå in i våra dagar, men en av de sista ättlingarna är inte med på att bli gudamördare… En berättelse om makt, öde och försoning.

ARTIFACT SPACE av Miles Cameron är spännande och välskriven rymdopera av klassiskt snitt! Marco Nbaros drömmar uppfylls när hon får en post på ett Greatship, de rymdskepp som förser galaxen med förnödenheter. Nu vill hon helt sjunka ner i skeppslivet och lämna sitt komplicerade förflutna bakom sig. Men hoten tornar upp sig mot denna livsviktiga handel och just de familjeband och erfarenheter Nbaro vill slippa, gör att hon är bäst lämpad att försvara handelsflottan.

 

Missa inte heller våra tidigare sommarböcker, som fortsätter ha kampanjpris. Alla böcker till sommarpris hittar du här.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev