Sommarläsning - årets bästa resesällskap

Publicerad: Onsdag, 15 juni 2022, Skribent: Linda och Gabi

Res till nya världar i sommar med våra bästa sommarlästips, som vi dessutom har till riktigt bra sommarpriser just nu! 

Underfors av Maria Turtschaninoff En spännande fantasyberättelse med episk bredd. Följ med till en värld under Helsingfors gatstenar och njut av en berättelse om faror, mod, kärlek, hämndbegär och uråldriga sagoväsen.

Ichi-F: A Worker's Graphic Memoir of Fukushima Nuclear Power av Kazuto Tatsuta Fakta i mangaformat! Ichi-F är en självbiografisk dokumentärserie, skapad av en av de tillfälliga saneringsarbetarna på Fukushima efter kärnkraftsolyckan 2011.

Dracula av Bram Stoker Gotisk klassiker i semesterformat! 125 år senare fascinerar oss fortfarande vampyrernas vampyr, Bram Stokers greve Dracula. Genom brev, tidningsartiklar och andra dokument följer vi Jonathan Harker till Transylvanien och tillbaks.

The Count of Monte Cristo av Alexander Dumas Hämnd, äventyr, lögner - men också hopp och vänskap. Greven av Monte Cristo är en uppslukande sidvändare från långt innan begreppet var uppfunnet. Tålig och behändig passar för semestern.

Wuthering Heights av Emily Bronte Klassisk roman om kärlek, hat och hämndbegär. En man hyr en gård ute på landsbygden, men anar att allt inte står rätt till. Hushållerska, som arbetat på gården länge, har en mycket spännande historia att dela med sig av.

Alice's Adventures in Wonderland & Through the Looking-Glass av Lewis Carroll Klassiska berättelsen om Alice, som faller ned i kaninhålet och hamnar i det magiska Wonderland. Smidig och vacker utgåva med damm och vattentåligt omslag. Perfekt för stranden eller bilresan.

Emma av Jane Austen Komisk kärlekshistoria fylld av gåtor. Överklassflickan Emma försöker para ihop sin väninna med byns unge kyrkoherde, detta går dock ej som planerat. Ett av Jane Austens mest uppskattade verk.

The cabinet av Un-su Kim Lågmäld och absurd koreansk humor. Arkivskåp 13 hyser filer på människor med märkliga förmågor. Kanske är de nästa evolutionära steg? Men för kontorsassistenten som håller efter skåpet, är de mest en huvudverk utan ände

Öarna av Amitav Ghosh Rafflande SF-roman om en värld på randen till katastrof. Följ Dean Dattas på en resa utöver det vanlig, från Indien till Los Angeles. Ta del av ostoppbar förändring, hopp, kärlek och tro till framtiden.

The Outside av Ada Hoffmann Robot-änglar och AI-gudar vredgas när en nydanande rymdskeppsmotor orsakar katastrof. Uppfinnaren, autistiska forskaren Yasira Shien ställs till svars - antingen ger hon datagudarna vad de kräver eller avrättas.

The Long Way to a Small Angry Planet av Becky Chambers Myspys i rymden! En brokig besättning ska dra en ny hyperrymdsled, men det är de små ögonblicken och förhållandena som får oss att älska denna bok. Som ett personligare fokus mellan uppdragen i Firefly eller Star Trek.

Senseis portfölj av Hiromi Kawakami Stillsam och vacker berättelse om kärlek i ett nutida Tokyo. Ta del av två personers känsloresor, samtidigt som de njuter av de det japanska köket och konverserar om livet.

Världskrig Z: en muntlig historik över zombiekrigen av Max Brooks Zombiekrigens stora krönika, ett myller av röster och perspektiv om dagen då Worldwar Z började. Spännande action och klaustrofobisk zombieskräck, nu äntligen på svenska.

The Grace of Kings av Ken Liu Episk kinesisk fantasy av högsta kvalitet! Rumlare, ädlingar och makthungriga kejsare som vill ena de sex öarnas riken är några bekantskapre. Perfekt för Game of Throne-abstinenta att plöja under sommaren.

She Who Became the Sun av Shelley Parker-Chan Bland de fattigaste föds en pojke som förutspås ett storslaget öde och en flicka som inte ens ges ett namn. Men han ger upp medan hon kämpar sig till livet, tar hans namn och Stora Öde, och utmanar världen.

Iron Widow av Xiran Jay Zhao  I Huaxia kämpar människostyrda jätterobotar mot utomjordiska fiender. Men de manliga piloterna bränner upp kvinnliga följeslagares psyken i striden. Tills en av dem bränner tillbaks – en järnänka, som inte låter sig tystas.

Berättelser om ditt liv av Ted Chiang Underfundiga berättelser som ifrågasätter vår verklighet.Tänk om vi byggde ett torn som bröt igenom himlen? Kan ett språk utan tid ändra hur vi lever tiden? Filmen Arrival bygger på en novell ur denna samling.

War Girls av Tochi Onyebuchi Actionfylld & spännande afrofuturism. År 2172 är cybernetiska implantat vardag, men krigets grymhet består. Två systrar hamnar på varsin sida i ett klimatdrivet inbördeskrig, beredda att offra allt för en fredlig framtid.

Den inofficiella Harry Potter-quizboken  500 frågor om Harry Potters värld! En rikt illustrerad frågebok som testar kunskaper om böckerna, filmerna och allt därtill. Flera svårighetsnivåer finns, så den utmanar både lagomfansen och de mest inbitna


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev