Mangavår

Publicerad: Lördag, 22 april 2023, Skribent: Gabi

Spänning och action i mangaform. Vi har mangavår i bokhandeln; testa en ny serie och få en söt linjal eller nyckelring på köpet när du handlar i butik eller online.

Tidigare i veckan tipsade vi om skoldraman och romantik, nu blir det mer spänning med charmig magi och mörka dystopier. Vid köp av dessa eller andra manga i våra butiker får du en Jujutsu Kaisen-linjal på köpet!.Beställer du online, får du i stället en söt nyckelring från Jujutsu Kaisen eller Demon Slayer; du behöver inte skicka med någon kod utan bara lägga en beställning så långt lagret räcker.

Magiska äventyr & filosofiska funderingar

WITCH HAT ATELIER - Underbara äventyr på magisk skola! Coco drömmer om att bli magiker i stället för sömmerska, men har alltid fått höra att magi är något man föds med. Men när hon spionerar på en trollkarl, upptäcker hon att det inte riktigt är sant - men råkar också förvandla sin mamma till en sten! Nu måste hon lära sig tillräckligt med magi på häxskolan för att förvandla tillbaks henne. Svåra prövningar, vänner för livet, roliga upptåg och stora känslor i en väldigt fint tecknad manga. Om Studio Ghibli hade gjort Harry Potter hade det kunnat se ut såhär. Anime kommer (troligen) i år!

TO YOUR ETERNITY - En stillsam början växer sig till ett storslaget epos som spänner över hundratals livstider. På den frusna tundran går en ensam vandrare och en varg mot ovisst mål. Men en av dem är egentligen ett formlöst väsen från en annan värld, som kan ta över en döende varelses skepnad. Vad söker detta väsen, vad är det, och vad finner det i djur och människors avlagda liv? Lite av en doldis är detta en unik och läsvärd manga som älskas av majoriteten som hittar den.

Gängstrid & kamp på fotbollsplanen

BLUE LOCK - Fotboll möter Hunger Games! När VM i fotboll blir en katastrofal förlust för Japan behövs något helt nytt och en radikal satsning startar: Unga lovande spelare samlas ihop för att tävla om en plats i ett framtida elitlag. Vinnaren tar allt; förloraren riskerar mer än bara karriären... En inte helt realistisk men desto mer spännande sportmanga med dystopiska drag. Sprängfylld action och dramatiska scener som håller spänningen på topp.

TOKYO REVENGERS - Gängvåldet i Tokyo eskalerar. En vilsen ung man uppfattar på nyheterna att hans skolkärlek dödats i fighterna och fylls av ånger över alla ungdomsdrömmar som gick i kras för honom och hans vänner. Men ett slumpartat möte drar tillbaks honom till det förflutna och han ser chansen att stoppa tragedin. Men även om han kan ändra sina egna val och handlingar, verkar det hopplöst att rädda sina kompisar från att förvandlas till samvetslösa mördare eller värnlösa offer. En våldsam och spännande berättelse med tidsloopar, motorcykelgäng och en kamp mot ödet.

Cyperpunk i finutgåvor

NOISE - En sönderfallande megastad där datoriserad övervakning och kontroll går allt längre. När en polis börjar rota i mystiska kidnappningar, avslöjas händelser som kan slunga hela världen ner i avgrunden. En fåordig, mörk och oerhört stilfullt tecknad science fiction-serie, där bilderna och stämningen har något helt extra. Fristående prequel till BLAME, här presenterad i fin inbunden bok.

THE GHOST IN THE SHELL: FULLY COMPILED - Jättefin omnibusutgåva av stilbildande cyberpunkserie. Major Kusanagi, en augmenterad människa som är mer cyborgdelar än kött, jagar terrorister och hackare. Men dessa förbrytare hackar inte bara bankkonton, utan använder cybernetiska bakdörrar och går in och skriver om en människas minne och hela existens; allt som gör ett jag. Actionfylld och spännande serie med filosofiska frågor som inspirerat allt från The Matrix till James Cameron's Avatar. För när allt kan uppgraderas, vad finns kvar som gör människan unik? Denna hårdpärmsbok innehåller hela The Ghost in the Shell (1991), The Ghost in the Shell 1.5: Human-Error Processor (2003) och The Ghost in the Shell 2: Man-Machine Interface (2001).

 

 

 

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev