Manganyheter

Publicerad: Onsdag, 12 maj 2021, Skribent: Annie

Det är ganska lyxigt att få stå i prismärkningen. Där får man se alla saker som kommer in, bli lite glad när man fattar att det kommer fylla upp hyllorna fint och kanske se en glimt av sina favoriter och veta att det snart kommer nå en annan läsare. Men det är när man ser lådorna med den blå lappen “new titles” som det pirrar till lite extra mycket. Den här veckan har det varit många sådana blå lappar i prismärkningen i Stockholm, framförallt på mangafronten (såklart kommer de snart finnas i alla tre butikerna) - här är ett litet axplock! 

En nyhet som kom in var den helt ljuvliga, comedy slice-of-life mangan I think our son is gay. Den följer familjen Aoyama som består av mamma Tomoko, och de två tonårssönerna Yuuri och Hiroko. Pappan jobbar mycket så det är mest Tomoko som får hantera vardagslivet. Sonen Hiroko har precis kommit in i åldern där tankarna börjar rikta sig mer mot sex och kärlek, men hans formuleringar när han pratar om det får Tomoko att misstänka att han är gay. Hon tänker såklart låta honom lista ut det själv och heja på i periferin, men frågan är hur länge han klarar av att hålla “hemligheten” hemlig.

Vi har även precis fått in Nagata Kabis nya My alcoholic escape from reality. Kabi fortsätter i samma spår som hennes tidigare My Lesbian Experience with Loneliness och My Solo Exchange Diary med självbiografiska tecknade dagböcker som följer hennes liv och reflektioner kring att vara skapare med mentala och fysiska problem. I My alcoholic escape from reality har Kabi tagit sin flykt till alkoholen för att undfly vardagen. När hon får plötsliga och intensiva magsmärtor måste hon läggas in akut, och vi får följa både den nedåtgående spiralen och hennes kamp för att komma tillbaka till mangatecknandet och verkligheten.

Attack on Titan börjar närma sig sitt slut med den nyinkomna vol 33. Attack on Titan, som började rättframt som en serie med unga Eren, Armin och Mikasa som skulle hämnas på Titanerna, stora människoätande varelser som hade kuvat hela mänskligheten, har med seriens gång utvecklats till något väldigt mycket mörkare och mer komplext. Eren är numera näst intill oigenkännlig, och olika rivaliserande faktioner måste samarbeta för att mänskligheten ska överleva. Serien börjar närma sig sitt slut med allt vad det innebär, och tårar är mer eller mindre garanterade.

Annie


Kommentarer

Nyhetsbrev