Manganyheter!

Publicerad: Tisdag, 29 september 2020, Skribent: Petter

I veckan släpptes de senaste volymerna i två av våra mest populära manga-serier. Det handlar om två olika serier med klassika Det-onda-möter-det-goda-teman. För den som är lite svag för berättelser med hög äventyrsfaktor rekommenderar vi båda serierna varmt. 

Demon Slayer Kimetsu no Yaiba

Tanjiro Kamado är en godhjärtad pojk som lever i Taisho-erans Japan. När hans familj blir brutalt mördade av ondskefull och grym demon ger sig Tanjiro iväg i jakt på hämnd. Med sig har han den enda överlevande familjemedlemmen förutom han själv, hans lillasyster Nezuko. Nezuko har själv blivit förvandlad till en demon och nu måste Tanjiro gör allt för att återställa henne och besegra den demon som raserat hela hans liv. 

I den senaste volymen fortsätter Tanjiro sin hårda och krävande träning till att bli en högt rankad medlem i Demon Slayer-kåren. Samtidig fortsätter demonhärtigen Muzan sitt sökande efter Nezuko. 

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Mangan som baseras på det klassiska spelet som släpptes till Wii och Gamecube i mitten av 2000-talet. För länge sedan försökte onda trollkarlar ta makten över det heliga landet Hyrule. De besegrades och förvisades till Skymningslandet. Nu har ett mystiskt hot, dolt i mörker, vaknat till liv och gör allt för att släppa trollkarlarna fria från deras fängelse. Hjälten Link tvingas därför ut för att stoppa det nya hotet och rädda Hyrule.

Efter striden med det mörka alter egot är Link utmattad och svag. Utan Midna och mästersvärdet har han ingen chans att besegra Ganondorf. Men vem är den mystiska gestalt som hemsöker hans drömmar? Kan denna någon hjälpa honom på hans uppdrag?


Kommentarer

Nyhetsbrev