Malmö Pride är igång!

Publicerad: Torsdag, 7 juli 2022, Skribent: Annie

Av våra butiker är det Malmöbutiken som är näst på tur för att få fira Pride. Rätten att få vara den man är och älska den man älskar är något som borde vara en självklarhet, men när samhällsstrukturerna är genomgående patriarkala och heteronormativa är det tyvärr fortfarande en kamp. Vi har alltid siktat på att vara en fristad för att få vara den man är. Vi har jobbat med att ta in olika perspektiv i vårt bok-, och spelutbud och kanske förhoppningsvis sätta helt rätt upplevelse i rätt persons händer. Det finns något enormt trösterikt med att få ta del av en berättelse där man känner igen sig i. Därför försöker vi alltid belysa och göra det som vi kan, både i vardagen men även vid större event.

I Malmöbutiken kommer vi bland annat ha ett bokprat vid om Queer science fiction och fantasy. Evenemanget hittar du här. Men vi har såklart en del annat också. Spana in det här

This Poison Heart - Grekiskt mytologiskt omberättande, ett mordmysterium och gullig men spänd queer kärlek. Kan det bli bättre?

Briseis har en gåva; hon kan få små frön att blomma till den vackraste blomman med genom att bara vidröra växten. När Briseis och hennes familj lämnar Brooklyn och istället flyttar ut på landsbygden till ett stort hus med en ännu större trädgård ser Briseis det som det perfekta tillfället att nära hennes krafter. Men det nya huset har en mörk aura och är omgivet av mysterier, som det det gamla apoteket och växthuset fyllt med dödliga växter. Folk börjar dessutom dyka upp vid huset med önskemål om särskilda elixir - bland dom den mystiska Marie som verkar veta mer om huset än hon borde. Och när ett sällskap dyker upp med ett speciellt önskemål blir det farligt för alla.

In the Ravenous Dark är en spänningsspäckad fantasynagelbitare, kryddad med kärleksdrama mellan en pansexuell blodsmagiker, en rebellisk, lesbisk prinsessa och en ickebinär ande I Thanopolis blir de som är födda med magi tilldelade odöda skyddsandar som även har makten att kontrollera sina ägare. Ända sedan Rovans pappa dog för att skydda Rovan från det här ödet har hon hållit sin magi hemlig. Men när hon råkar avslöja sina krafter slungas hon huvudstupa in i en värld med politiska komplotter och svek. Desperat att undfly det nya ovälkomna livet behöver Rovan ta hjälp från två personer hon inte riktigt litar på ; Lydea, en vacker och rebellisk prinssessa och Ivrilos, den stiliga anden som hon är tilldelad som kan kontrollera allt med Rovan. Tillsammans behöver de avslöja en hemlighet som kommer förstöra Thanopolis - om de inte förråder varandra först.

Elatsoe - I ett USA väldigt likt det som finns idag är magi en del av vardagen. Där finns monster, vardagsmagi, och mer ondskefull magi, allt som går att föreställa sig. Där finns Elatsoe som kan väcka djurs spöken till liv under en kort period, en kunskap som har gått i arv från hennes Lipan Apache släkt. När hennes kusin blir brutalt mördad i en småstad som helst inte vill ha någon inblandning från omvärlden bestämmer sig Elatsoe för att inte rygga undan. Hon tänker ta reda på vad som som har hänt. För att lyckas behöver hon ta sig in bakom den pittoreska staden Willowbys fasad och allt som döljs där bakom. Spännande YA med inhemska myter och en asexuell protagonist.

Love Letter Princess Princess Ever After - Den supergulliga queer-varianten som är baserad på succéspelet Love Letter är självklart med på listan. Ditt uppdrag är att se till att ditt kärleksbrev kommer fram till prinsessan Isadora och försöka hindra de andra från att få fram sina kärleksbrev. Ta hjälp av den blixtsnabba Enhörningen, det nästan oövervinnerliga trollet eller prinssessans vänner. 2-6 spelare.

Boys Run the Riot - Gymnasieeleven Ryo vet att han är trans, men han har inte möjlighet att anförtro sig till någon. Han kan inte berätta för sin bästa vän som som är hemligt förälskad i och han kan inte berätta för sin mamma som hela tiden frågan varför Ryo “klär sig som en pojke”. Enda gången Ryo känner sig bekväm är när han bär sina favoritkläder. När han är ute och shoppar möter han den nya eleven Jin, som vid första anblick ser ut som en riktig mobbare, men när det visar sig att de har samma klädsmak förstår Ryo att han kanske äntligen har hittat någon som kan hjälpa honom framåt.

The Darkness Outside Us - Minerva Cusk var den första personen som blev utsänd för att kolonisera Saturnus måne Titan. När jorden mottar en nödsignal från Titan blir det Cusks brors Ambroses uppdrag att utreda vad som har hänt. Ambrose trodde att han skulle vara ensam på uppdraget men när vaknar upp ute i rymden, helt utan minne av själva uppskjutningen, säger skeppets AI att det finns ytterligare en person ombord - den vackra, mystiska Kodiak från en rivaliserande nation som vägrar låsa upp sin sida av skeppet. Mysterierna hopar sig; Varför finns det inget minne från uppskjutet? Varför verkar det som att främlingar har varit ombord? Varför har skeppets AI Ambroses mammas röst? Vad har hänt med Minerva? De två männen måste både få svar på sina frågor och överleva. Det enda sättet att göra det är genom att göra det tillsammans och kanske kommer de finna varandra på vägen. Mer fokus på det existentiella och mänskliga än på kärleksrelationen mellan de två huvudkaraktärerna, men fullspäckad med vackra ögonblick. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev