Jultips i sista minuten

Publicerad: Onsdag, 22 december 2021, Skribent: Gabi

Till streaming-fanatikern

A SYNDICATE STORY: RED PLANET REQUIEM är en prequel till Netflix nya live-action version av Cowboy Bebop, en animeklassiker om prisjägarna Spike Spiegel, Jet Black och Faye Valentine i en trasig framtid. I denna bok får vi läsa mer om tiden när Spike och Vicious jobbade åt den röda drakens brottsyndikat.

THE LAST WISH och BLOOD OF ELVES som inleder Witcher-sagan! Berättelsen om häxkarlen Geralt av Rivia som blir indragen i kriget mellan människor och alver, magikern Yennefer av Vengerberg, barden Jaskier och Ciri, flickan vars öde kan avgöra världens framtid. Missa inte de ursprungliga böcker som både Netflix-serien och TV-spelen bygger på. Witcher-böckerna finns även på svenska som DEN SISTA ÖNSKNINGEN och ALVBLOD

Y: THE LAST MAN Brian K Vaughn’s fängslande seriealbum om dagen då alla däggdjurmed Y-kromosom dog ut – utom Yorick och hans tama apa, som tvingas ut på en resa genom en i grunden förändrad värld. Till sitt skydd har han en elitagent, och efter sig extremister, fanatiker och makthungriga, som alla vill ha kontroll över den siste mannen på jorden.

THE EYE OF THE WORLD är första romanen i Amazon Prime-aktuella The Wheel of Time, känd som Sagan om Drakens Återkomst på svenska. En av de stora episka fantasyserierna, börjar första boken blygsamt när en mystisk kvinna räddar vännerna Rand, Matt, Perrin och Nynaeve från ett anfall på deras by. Men sida för sida växer historien till en storslagen krönika om gott mot ont, rikens sönderfall och magins natur.

Till mangaälskaren

THE APOTHECARY DIARIES är historisk fantasy om Maomao en ung kvinna som kidnappas och säljs som betjänt till det kejserliga haremet. Hennes kunskaper om medicin och gifter, gör att hon uppmärksammas när hon räddar livet på en nyfödd prinsessa. Snart löser hon mysterier och försöker navigera i det intrigfyllda hovet.

WEATHERING WITH YOU är mangan baserad på Makoto Shinkais vackra skildring av ung kärlek i klimatkrisens tid. Serien handlar om mötet mellan Hadaka och Hina, en flicka vars krafter över vädret kan förändra allting.

ATTACK ON TITAN är storslagen mangaaction av bästa sort. Människoätande jättar hotar allas överlevnad. Efter att ha bevittnat en fruktansvärd attack går vännerna Eren, Mikasa och Armin med i specialtrupperna för att slå tillbaka mot jättarna. Men inget är så enkelt som de tror, och korruption, hemligheter och intriger är ett minst lika stort hot som titanerna.

Till den kreative

EMBRACE YOUR WEIRD av Felicia Day berättar personligt om hur du kan släppa lös din kreativitet och övervinna självtvivel. Känd från Buffy, The Guild, Dr. Horrible’s Sing-Along-Blog och Dragon Age: Redemption har Felicia Day länge varit inblandad i och skapat geek-media av högsta klass. Hon har också tidigare skrivit om mental ohälsa och att känna sig ensam och utstött, och samlar nu all sin erfarenhet i en uppmuntrande bok med handfasta råd. Obs, endast i lager i Sthlm.

COOKING FOR WIZARDS, WARRIORS AND DRAGONS är en riktigt härligt fantasy-nördig kokbok som plockat sina recept ur mängder av böcker. Här finns rätter ur de kändaste bokserier, som Sagan om Ringen och A Song of Ice and Fire, ur moderna klassiker som Jemisin’s The Broken Earth-trilogin, och fantasieggande boktitlar man inte känner igen. Recepten är tydligt inspirerade av hela världens matkultur, med afrikanska festmåltider sida vid sida med europeiska efterrätter och asiatisk plockmat. Mycket rolig läsning för den mat- och bokintresserade, och bra uppslag för rollspelare och blivande författare som vill kunna bygga ut de kulinariska delarna av sina verk.

MANGA IN THEORY AND PRACTICE: THE CRAFT OF CREATING MANGA är en mangaecknarbok av Hirohiko Araki, skaparen av storsuccén Jojo’s Bizarre Adventures. Med inspiration från modebilder och avant garde, har Araki brytit ny mark i mangavärlden. Hans episka actionserie om familjen Joestar ser inte ut som något annat. Spännande läsning för både fans av Jojo och alla som tycker om att rita och fundera över seriemediet.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev