Japanska läroböcker!

Publicerad: Tisdag, 18 augusti 2020, Skribent: Jenny

Nu är det ju snart dags för alla som ska börja plugga japanska att göra sig redo för höstterminen, och i år har en ny upplaga av läroboken Genki kommit ut! Men måste man plugga på universitetet för att börja lära sig japanska? Kanske vill man börja titta litet på det själv innan man börjar bestämma sig? Genkiboken är en riktigt bra bok att börja med oavsett vad man väljer för inlärningstakt. Den börjar från grunden och har instruktioner för utläsning förklarat på engelska, men introducerar även de svårare kanji-tecknen och hur man handskas med dem. Till läroboken finns förstås också en övningsbok, även den i ny upplaga.

Tillsammans med Genkiboken, som ju mest fokuserar på grammatik och konversation, är Kanji Look and learn och dess tillhörande övningsbok ett perfekt komplement. Där får man veta hur kanji är uppbyggt, hur man kan läsa dem på olika sätt, och förstås hur man skriver dem. Streckordningen är oerhört viktig! Och för mig personligen finns det få saker som är mer rogivande än att med en kalligrafipenna öva kanjiskrivning med mysig instrumentalmusik i bakgrunden. Speciellt TV-spelsmusik funkar bra, enligt min erfarenhet!

Om man vill titta mer på den kulturella sidan medan man lär sig, och få förklaringar på varför vissa talesätt ser ut som de gör, vad som givit upphov till olika sätt att säga saker, och så vidare, så kan man komplementera med Marugoto: Japanese language and culture Starter. Och vill man ge sig på något mer avancerat men superintressant så finns ju alltid Nihonjin no shiranai Nihongo  (Japanese the Japanese don't know). En riktig utmaning, alltså!

Alla våra japanska läroböcker finns listade här!


Kommentarer

Nyhetsbrev