Idag på Stockholm Pride

Publicerad: Torsdag, 1 augusti 2019, Skribent: Linda

Idag har vi i Stockholmsbutiken två spännande programpunkter för Stockholm Pride!

Vi är glada att vara värdar för en presentation och samtal om den nyutkomna Lajvantologin #Stolt, som skapats av Studiefrämjandet och RFSL för att visa hur interaktiv teater och levande rollspel kan skapa vägar in i normbrytande upplevelser. Vi möter några av skaparna bakom #Stolt, som pratar om idén och utformningen av antologin, hur den skapades och med vilket syfte, och hur arbetet går vidare.

Science Fiction Bokhandelns podcast diskuterar normbrytande fantastik & presenterar sina favorittitlar under årets Stockholm Pride! Hur kan normer upphävas, transcenderas och brytas i science fiction och fantasylitteratur? Vilka normer har funnits, finns och hur förändras de i fantastiken? Nya och gamla favoriter lyfts fram, årets regnbågskampanj presenteras och vi ägnar lite extra tid åt Kameron "Lesbians in space" Hurley (The Stars are Legion), Annalee "Gendernonconforming robot police" Newitz (Autonomous) och Ann "The standard pronoun is she" Leckie (Ancillary Justice). Så kom förbi och lyssna under bokhandelns Pridefirande! Nyfiken på vår podd? Vi finns under namnet "Science fiction bokhandelns podcast" i alla vanliga poddappar, Spotify och på Soundcloud. Du hittar oss även på hemsidan: https://www.sfbok.se/info/sf-bokhandelns-podcast.

Vi firar Pride online också! I samarbete med japanska Kamipita (https://kamipita.shop) skickar vi med en söt hårrosett till alla som lägger en order på 200 kr eller mer, och skriver GLAD PRIDE i meddelandefältet vid beställning. Erbjudandet gäller endast varor som finns i lager och så länge vårt rosett-lager räcker.


Kommentarer

Nyhetsbrev