Icewind Dale: Rime of the Frostmaiden

Publicerad: Tisdag, 22 september 2020, Skribent: Johannes, Petter

I den nordligaste delen av Faerûn hittar vi frusna regionen Icewind Dale. Ett område som varit ständigt återkommande i diverse Dungeons & Dragons-kampanjer, tv-spel och böcker. Områdets popularitet kan gissningsvis till viss del tillskrivas R.A. Salvatores klassika böcker om svartalven Drizzt Do'Urden. En antihjälte i ordets mest sanna bemärkelse. Drizzt var i sin tur bidragande till att utvecklarna Black Isle i början av 2000-talet valde regionen som spelplats för den spirituella uppföljaren till deras storsäljare Baldur’s Gate. 

I dagarna släpptes den senaste kampanjboken för Dungeons & Dragons. Som av en händelse ges spelarna nu möjlighet att möta farorna i den frusna vildmarken som är just Icewind Dale. Boken heter Rime of the Frostmaiden och ger dig som spelledare regler för att kunna leda dina spelare på äventyr över den isiga tundran. Vilka fantastiska hemligheter och skatter gömmer sig i glaciärens sollösa hjärta, och vad kommer denna upptäckt att innebära för invånarna i Icewind Dale? Frågan är om du kan rädda Ten-Towns från Frostmaidens eviga natt?

Passa även på att fördjupa era äventyr med tärningssetet Icewind Dale - Rime of the Frostmaiden Dice & Miscellany (Limited). Detta limiterade set innehåller 11 tärningar gjorda för den frysta norr samt en spelarvänlig och utfällbar karta över Icewind Dale och Ten-Towns (en på varje sida). I detta tärningsset följer det även med 20 dubbelsidiga kort med beskrivningar och vackra illustrationer introducerar dig till karaktärer och varelser du kan stöta på din D & D-resa.


Kommentarer

Nyhetsbrev