Höstliga spel!

Publicerad: Tisdag, 27 september 2022, Skribent: Stella Härenstam

Regnet piskar mot taken och vinden sliter i alla som vågar sig ut. Säkrast att stanna inne, med andra ord. Gärna runt spelbordet och i goda vänners lag. Här tipsar Stella om spelklassiker som passar i höstrusket.

EXIT
Exit är en samling spel som alla bara går att spela en enda gång. Spelen utspelar sig i olika ”Escaperooms” där spelarna letar efter ledtrådar för att försöka ta sig ut och undan rummens faror. Det finns totalt 20 varianter att välja mellan, alla för 2 eller fler spelare. Spelen har en skräckig och mystisk ton vilket passar bra nu när det börjar bli höst. Just nu har vi dessutom specialpris på Lord of the Rings-varianten.

BAKER STREET IRREGULARS – STAND ALONE EXPANSION
”Baker Street Irregulars” ingår i spelfamiljen Sherlock Holmes - Consulting Detective, där alla kan spelas fristående. Spelet går ut på att du spelar som ett hemlöst barn som har blivit anlitad av Sherlock Holmes till att hjälpa honom lösa kluriga mysterier. Mysterierna är alla unika men du kan vara säker på att det kommer finnas en plot-twist. Det tar cirka 60–120 min att spela och ni kan vara 1–8 spelare, vilket gör Consulting Detective till det perfekta spelet att spela med familjen under regniga dagar.

ONE NIGHT ULTIMATE WEREWOLF
Detta är ett väldigt snabbt och roligt spel som går ut på att försöka lista ut vilken/vilka av spelarna som är varulvar. Spelet börjar med att alla får ett kort med en viss karaktär som har en unik egenskap. Sen kommer natten då alla karaktärer i sin tur och ordning utför sin ”action”. Vid nattens slut kan kort ha hoppat runt mellan spelarna. De som ingår i Villager-laget ska försöka göra sitt bästa för att lista ut vilka varulvarna är, medan varulvarna hjälps åt för att försöka övertyga alla andra om att de inte är varulvar. Spelet är spännande och perfekt att spela nu under Halloween-säsongen.

DIXIT
”Dixit” är ett klurigt spel som passar hela familjen. Det går ut på att försöka lista ut vilken av de framlagda bilderna som rätt matchar den mystiska meningen som precis sades. Men vilken av dem kan det vara? Jo, det är upp till dig att lista ut. Grundspelet innehåller 84 kort med vackra bilder och speltiden är cirka 30–60 min. Det är också ett väldigt mysigt spel att spela med familjen under kallare dagar.

CATAN
I detta spel tävlar spelarna om vem som kan bli mest framgångsrik i kolonisationen av vildmark i det medeltida Catan. För att vinna ska du samla resurser från olika miljöer, bygga hus och handla. Ni kan vara 3–4 spelare och spelet går på cirka 90 min.

 

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev