Hokus Pokus!

Publicerad: Måndag, 8 februari 2021, Skribent: Sofia

Hokus pokus 1 – Den lilla häxan av Fabian Göranson

Fabian Göranson, som tidigare tecknat och skrivit prisbelönta Drömmen om Europa, har skapat en ny genomillustrerad barnboksserie som kallas Hokus Pokus. I första delen, Den lilla häxan lär vi känna nioåriga Ida som hittar en mystisk häxhatt i skogen. Sommarlovet som varit så tråkigt blir plötslig mer intressant när hon verkar kunna utföra ett riktigt magiskt trick på stranden med häxhatten på huvudet.

Ida är känner sig lite utanför fastän hon egentligen gärna vill hitta en riktig vän att leka med. Häxhatten blir hennes nya grej, kanske kan trolleri bli det som hjälper henne att hitta kompisar? Riktigt så enkelt visar det sig förstås inte vara.

Med oerhört charmiga bilder men ändå tillräckligt mycket text för högläsning berättar Fabian Göranson om Idas vardagliga vedermödor på skolgården och i klassrummet och hur hennes fantasi och nyvunna magiska färdigheter ställer till problem i vardagen. Det här kan bli en ny favoritserie för lågstadieläsarna. Som tur är kommer nästa del i berättelsen, De tre paddorna, redan i mars!

Sofia


Kommentarer

Nyhetsbrev