Hjältarnas tid - reviderad och uppdaterad

Publicerad: Tisdag, 13 juli 2021, Skribent: Krister Sundelin

Det svenska rollspelet Hjältarnas tid finns åter i tryck. Konstruktören Krister Sundelin berättar om spelet:

För fem år sedan gav Helmgast AB ut Hjältarnas tid. Det var ett experiment som föll väl ut: målet var att skapa ett fantasyrollspel som dels riktade sig till nybörjare som aldrig spelat rollspel förut, och dels till de äldre spelare som inte orkar med att läsa in tre 250 sidor tjocka volymer. Det skulle vara ett enkelt och kul spel utan krusiduller, det skulle gå att spela direkt när man öppnar boxen, och du skulle kunna sätta boxen i händerna på en trettonåring och hon skulle vara självgående direkt.

Experimentet föll väl ut, och flera expansioner och äventyr kom ut till spelet med genomgående god kritik. Till slut hände dock det oundvikliga: boxarna tog slut. Helmgast valde därför att ge ut ett nytryck av Hjältarnas tid. 

För att förenkla produktionen och pressa priset ännu mer så slogs boxens starthäfte och grundregler ihop till en bok istället. Men förutom att tärningar inte ingår så är det i stort sett samma spel som tidigare. 

Några ändringar av innehållet har gjorts, men är mest av redaktionell art. De få fel som har upptäckts under de fem åren som gått har rättats, några frågetecken har rätats ut, och några små balansjusteringar har satts in. Några nya illustrationer har satts in och mindre omstuvningar har gjorts för att innehållet ska få plats i en enda bok på 120 sidor. 

Men den viktigaste skillnaden är att Sveriges förmodligen bästa nybörjarrollspel är tillbaka i butikerna igen!

Läs också Samuels presentation av spelet här!

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev