Harry Potters födelsedag

Publicerad: Fredag, 26 juli 2019, Skribent: Gabi

På onsdag nästa vecka fyller Harry Potter år och det vill vi fira! Om du kommer i magisk mundering till valfri butik, får du 10% rabatt på hela Harry Potter-sortimentet, och kan också delta i cosplaytävling!

Dessutom har vi en spännande dag fylld av aktiviteter.

I år har det kommit nya snygga omslag till de svenska böckerna, som ett komplement till den första utgåvans vackra omslagen av Alvaro Tapia. Därför har vi till Stockholm bjudit in Alvaro till ett samtal om Harry Potters bildvärld. Vi kommer också sälja exklusiva tryck av hans omslagsillustrationer, som du kan se på bilden ovan. För 549 kronor styck (minus rabatten för dig i cosplay!) kan du få ett illustrerat och signerat tryck av De vises sten, Hemligheternas kammare, Den flammande bägaren, Fenixorden och Halvblodsprinsen. Observera att det här är en begränsad upplaga, som det inte är säkert att du kan köpa i efterhand.

Förutom det har vi The Mischief Managers på besök! De populära Youtubarna kommer berätta om hur det är att skapa sin egen Potter-kanal och även visa en omgång Cards Against Muggles i källaren. Dessutom har vi trollstavsjakt, fotohörna för cosplay och teckningsutställning av bidragen till tävlingen. Du hittar hela programmet på Facebook.

Missa inte att skicka in dina bilder till vår tävling – senast söndag vill vi ha dem, på temat ”Skapa din egen trollformel”.

Harry Potters födelsedag firas också magiskt i Göteborg. Vi samlas i Café Sirius, som har fikaerbjudanden, magipysslar: bygg din egen trollstav och gör nördiga pärplattor med Sverok Väst, eller lär dig hur Quiddich också är en sport för mugglare och gör ditt eget pannband med Gothenburg Griffins.

Du kan också delta i vår roliga teckningstävling live, med chans att vinna biljetter till ”Harry Potter och hemligheternas kammare Live in concert” på Konserthuset.

I Malmö får vi besök av häxor och trollkarlar från den årliga Kyndelsmarknad i Lykttändargränd, Holmgångens magiska julmarknad. Det kommer att finnas unika trollstavar, trolldrycker och andra magiska föremål, och du kan lära dig mer om Blåkulla, Skånes magiska läroverk för unga häxor och trollkarlar.

Vi syns onsdag den 31/7!

Psst. Kan du inte komma? Titta in på hemsidan då, det kommer finnas ett speciellt presenterbjudande för alla Potter-fans som firar Harry på annan ort.

Gabi


Kommentarer

Nyhetsbrev