Halloweentipsen!

Publicerad: Onsdag, 21 oktober 2020

Alla Helgons Läsenatt!

Vi närmar oss skrämseln och skräckens stora helg, Allahelgona och Halloween! Skuggorna mörknar och snart är det dags att, alltefter temperament, dekorera med pumpor och skelett eller planera besök på kyrkogården.

Det är också dags att bunkra inför de långa, regnblöta dagarna när man bara tittar ut genom fönstret och säger Nejtack, för att gosa ner sig i soffan med sin häxkatt, en bra bok och en stor kopp varm brygd.

Våra halloweentips innehåller en blandning av nytt och gammalt för alla åldrar, de flesta böckerna med extra bra pris!

Vi har vackra Classic Tales of Horror från Canterbury Classics. En samling som innehåller ett femtiotal av den bästa skräcken på engelska. Det är atmosfäriska och matiga noveller från skräckförfattare som Bram Stoker, Edith Wharton, HP Lovecraft, Edgar Allan Poe, F. Marion Crawford och Washington Irving, bland många andra. Presentationen är också helt underbar, vi pratar om en maffig bok i svart skinnbindning med guldkant på sidorna, som ger minst +10 Gotiskt Drama till varje bokhylla den pryder. Kampanjpris 199 kr mot ordinarie 275 kr!

Men alla våra klassiker ingår inte i tjocka samlingar. Mer portabel är Henry James The Turn of the Screw även aktuell på Netflix, som räknas som en av de förnämsta spökhistorierna i litteraturen. Thomas Ligotti är en av mästarna inom ”weird fiction”, den pulpinfluerade skola som även Lovecraft tillhör, och vi är glada att kunna lyfta hans Skuggan på världens botten och andra berättelser till extra bra pris.

Bland de sprillans nya böckerna, finns Finbar Hawkins Witch som kom nu i oktober. En mörk berättelse om kvinnor och mörk magi på 1600-talet, där Evey slits mellan önskan att hämnas sin mor som mördades i häxprocesserna och löftet att se efter sin lillasyster.

Även Petra’s Ghost av C.S O’Cinneide är ny, och ger sig ut på hypade pilgrimsspåret Camino de Santiago med ett annat perspektiv än den nyfikna turistens. Daniel som förlorade sin fru efter lång sjukdom vandrar med hennes aska i bagaget, och möter många på vägen. Men något tassar bakom honom, något större och grymmare än förståndet kan greppa, och långsamt slinter verkligheten från den utmärkta stigen.

Missa inte heller kommande De levande döda av Jonsson och Petersén som bygger vidare på rollspelsvärlden KULT; även där slirar verklighet och annorstädes kring varandra, och fasor kan stiga upp ur djupet och gå bland oss på gatorna. Detta är den fristående uppföljaren på Döden är bara början och utspelas liksom den i Berlin, bland konstnärer och (mar)drömmare. Observera att De levande döda ännu inte släppts, men alla som förbokar får den signerad av författarna!

Letar du efter ännu fler tips? Kolla då in våra sociala medier, på Instagram har våra tre konton hela oktober tipsat om skrämmande, mysrysligt och övernaturligt under taggen #sfboo och vi fortsätter med det månaden ut!

/Gabi


Kommentarer

Nyhetsbrev