GothCon blir digitalt

Publicerad: Torsdag, 1 april 2021, Skribent: Gunilla Jonsson

I dag drar spelkonventet Gothcon som vanligt igång över påsken. Men ingenting är förstås som vanligt. Det blir ingen resa till Göteborg. Inget hängande i skolbespisningen på Hvitfeldtska Gymnasiet mellan spelpassen. Ingen kvällsöl med gamla bekanta. Istället planerar jag mina spelpass över Discord hemifrån arbetsrummet. Och det är faktiskt riktigt skoj! Tillsammans med Michael Petersén och Gabrielle de Bourg ska jag spela Call of Cthulhu-scenariot Den gula filmen, som vi skrev för att köra på det förra (inställda) Gothcon. Nu får vi spela äventyret som det var tänkt, med konventsbesökare under ett intensivt pass.

Pandemin har mest varit ett elände, men för oss rollspelare har det normaliserat fjärrspelandet och visat att lusten att spela inte hindras av teknikaliteter som att vi inte kan träffas. Också de (som undertecknad) som varit skeptiska mot spel utan fysisk närvaro har tvingats pröva på och upptäckt att det fungerar.

Har du inte anmält dig till konventet? Gå in på Gothcons hemsida och se var det finns en plats över! Flera arrangemang har drop in. Vill du inte köra hela rollspelspass över Discord finns det mycket annat att göra. Flera arrangörer håller rollspel för publik, bland annat spelar Call of Cthulu-författaren Mike Mason ett äventyr. En digital cosplaytävling på temat Magic tar emot bidrag hela helgen. Brädspelen har i allmänhet drop in och det finns kul föredrag att lyssna på.


Kommentarer

Nyhetsbrev