Fria Ligan berättar om The one Ring

Publicerad: Fredag, 25 mars 2022, Skribent: Linda

Andra utgåvan av rollspelet The One Ring RPG är äntligen här! Spelet har ankommit till vår butik i Stockholm samt till vår postorder. Inom kort ankommer det även till våra butiker i Göteborg och Malmö. Vår kollega Johannes fick möjligheten att sitta ned med Martin Takaichi, ansvarig Line Management för The One Ring RPG 2nd edition, och prata om arbetet med denna nya utgåva.

Första utgåvan av The One Ring RPG publicerades 2011, då med titeln The One Ring: Adventures over the Edge of the Wild. Grundspelet designades av radarparet Francesco Nepitello och Marco Maggi med målet att vara så troget J.R.R. Tolkiens böcker som möjligt. Detta utan att influeras allt för mycket av filmatiseringen som släpptes några år tidigare. Spelet uppskattades av såväl rollspelare som Tolkien-fantaster och tillät spelare att besöka områdena runt Middle-earth i tiden mellan händelserna i Hobbit och The Lord of the Rings. Under de efterföljande åren publicerades flera tilläggsprodukter/kampanjer som tillät spelarna att besöka såväl Rhovanion-regionen och Dimmiga bergen. 2014 återpublicerades den första utgåvan av spelet utan större förändringar. Då under namnet vi känner till idag, nämligen The One Ring RPG.

Under slutet av 10-talet pratades det i omgångar om att förlaget Cubicle 7, som då ägde rättigheterna till spelet, skulle utveckla och publicera en andra utgåva av spelet. Men den 9 mars 2020 möttes vi av nyheten att Fria Ligan (eller Free League Publishing som de kallar sig utanför Sverige) hade köpt rättigheterna till titeln. I ett officiellt uttalande meddelande förlaget att de skulle börja utveckla en andra utgåva av The One Ring och att Francesco Nepitello och Marco Maggi skulle vara med i arbetsteamet som författare respektive huvuddesigners. Detta skapade ett högt intresse bland rollspelare världen över, vilket i sin tur gjorde att den tillhörande Kickstarter-kampanjen genererade otroliga 2 miljoner dollar. Nu, knappt två år efter att nyheten först mötte oss, har spelet ankommit till butiker. Förutom den snygga spelskärmen som går under namnet The One Ring RPG: Loremaster Screen har vi fått in:

THE ONE RING RPG - STARTER SET 
Denna startbox innehåller allt du behöver för att börja spela. Här finner du ett antal förgenererade karaktärer vilket låter dig och dina vänner sätta igång ert äventyr på nolltid. Förutom ett äventyrskompendium som presenterar ett antal färdiga äventyr (primärt skrivna av RPG-författaren James Spahn) innehåller denna box även bla. en enorm fullfärgskarta över Shire och Eriador, graverade anpassade tärningar och mycket mer. The One Ring RPG - Starter Set är helt enkelt perfekt för dig som snabbt och enkelt vill börja uppleva denna magiska rollspelsvärld.

THE ONE RING RPG - CORE RULEBOOK 
Denna grundbok ger dig tillgång till alla regler och verktyg som behövs för att skapa och skicka iväg storslagna hjältar på äventyr i ett land som hotas av en växande skugga. Denna andra utgåva av The One Ring fokus på området Eriador - de ensamma länderna väster om Misty Mountains. Spelets narrativ tar vid tjugo år efter Bilbo Baggins anmärkningsvärda försvinnande och återvändande. Händelserna i Sagan om ringen är fortfarande femtio år borta, vilket ger dig som spelledare gott om utrymme att skapa en storslagen epost. Regler för att resa över landet, slåss emot skrämmande fiender och möta Midgårds invånare är bara några av elementen du finner i denna bok. Denna utgåva erbjuder uppdaterade och reviderade regler, en ny visuell stil och mycket mer.

Som det står skrivet längre upp i texten så fick vår kollega Johannes här om veckan möjligheten att sitta ned med Martin Takaichi. Martin som arbetat med Fria Ligan sedan några år tillbaka varit ansvarig Line Management för projektet The One Ring. Det blev ett intressant och givande samtal om arbetsprocessen, den framgångsrika Kickstarter-kampanjen och kommande tillägg som kan tänkas anlända i framtiden.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev