Förboka ett signerat ex av John Ajvide Lindqvists nya bok

Publicerad: Måndag, 14 december 2020, Skribent: Johannes

Den 4 januari kommer John Ajvide Lindqvists helt nya roman Vänligheten. Om du förhandsbokar ditt exemplar på sfbok.se för onlineköp & Stockholmsbutiken, får du ett signerat exemplar. Erbjudandet gäller så länge lagret räcker!

John Ajvide Lindqvist  har beskrivits som en av Sveriges stora skräckmästare. Under sin karriär har han skrivit otaliga böcker och flertalet film- och teater-manus. Han har även mottagit en rad priser, däribland Selma Lagerlöfs litteraturpris och GP:s litteraturpris. Efter att hans senaste boktrilogi Platserna, som avslutades 2017, och boken Gräns, som släpptes 2018, har det varit lugnt på bokfronten. Men nu är det alltså äntligen dags för ett nytt verk från denna uppskattade författare.

Vad kan vi då förväntas oss av denna nya roman?

Vänligheten kan beskrivas som en svensk samtidsroman som spänner över 30 års tid. Boken början en höstmorgon 2018 i Norrtäljes hamn. Plötsligt står den bara där. En klargul, låst container. Ingen vet hur den har kommit dit eller vem den tillhör. När den så småningom öppnas står det klart att dess innehåll kommer att förvandla Norrtälje och förändra det som alla tagit för givet. För vad är en värld utan vänlighet?

Under denna förändringens tid får vi följa sex personer, som trots sina olikheter länkas samman när denna container dyker upp. Max och Johan spelar minigolf och Pokémon Go och undrar när det verkliga livet ska börja. Siw och Anna går på gym för att bli av med sin övervikt. Marko och Maria har tillsynes lyckats väl i livet, men något gnager.

John Ajvide Lindqvist själv beskriver boken såhär: "På ett sätt är Vänligheten det snällaste jag har skrivit, på ett annat sätt det otäckaste. Det är inte mycket av våld eller blod, däremot den obehagliga premissen att något får den enkla, vardagliga vänligheten människor emellan att vittra sönder i Norrtälje under ett par höstmånader. Det är min längsta roman hittills, drygt 700 sidor, och framförallt så handlar den om kärlek. Och pokémon." Läs mer om den på hans hemsida.

OBS: Detta erbjudande gäller endast förhandsbokningar via näthandeln och för upphämtning i Stockholmsbutiken, ej för hämtning i Göteborg eller Malmö! Erbjudandet gäller så länge lagret av signerade böcker räcker. Vi kan inte erbjuda personliga hälsningar från John Ajvide Lindqvist.

 


Kommentarer

Nyhetsbrev