Eisner Award och Laura Dean

Publicerad: Onsdag, 12 augusti 2020, Skribent: Petter och Julia

I slutet av juli delades årets Eisner-priser ut. Eisner-priserna, eller The Will Eisner Comic Industry Awards som är den fulla benämningen, har sedan 1988 tilldelats det föregående årets allra bästa amerikanska serier. Vem som får priset avgörs genom att en jury utser en handfull nominerade i varje kategori. När nomineringarna sedan är klara röstas vinnaren fram av diverse seriebranchfolk.

Under årets ceremoni var det två serier som blev de stora vinnarna genom att kamma hem tre priser vardera. Först har vi Laura Dean Keeps Breaking Up With Me, som  handlar om två tjejer och deras hysteriska relation. Vi följer Freddy genom hennes upp- och nedgångar med sin flickvän. Det är en berättelse som handlar om att lära sig leva för sig själv och inte andra, även om det gör ont i början. Genom Freddys förhållande med Laura Dean får vi följa med på det äventyr som är deras relation. Vi får också följa Freddys resa för att återupptäcka sig själv genom vänskap, en digital mystisk spåkvinna och hennes terapi som går ut på att skapa uppstoppade djurmutanter. Karaktärerna i boken är lika fantastiska som illustrationerna. First Second förlaget levererar på detaljarbete och färgschema varje gång. De gjorde dessutom Bloom, som också är en seriebok, som starkt rekommenderas. Om du vill ha en fin lättläst bok att njuta med i solen de sista semester dagarna behöver du inte leta längre!

Den andra är Invisible Kingdom, ett sci-fi äventyr om två kvinnor som avslöjar en konspiration mellan planetens dominerande religion och det megaföretag som styr med järnhand. Tillsammans måste de fly och kämpa med beslutet om de ska berätta sanningen och därmed riskera fullt krig.

Utöver dessa hittar vi flera av bokhandelns favoriter! Däribland, They Called Us Enemy, George Takeis gripande memoarer om barndomens upplevelser i de amerikanska koncentrationslägren under andra världskriget, den vackert tecknade Little Bird, en dystopisk sci-fi om en flickas kamp för sitt folks frihet i ett avlägset framtida USA, samt den humoristiska mangan The Way of the Househusband om den före detta yakuzagangstern Immortal Dragon och hans ständiga kamp med hushållssysslor och sitt förflutna.       

 

 

 


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev