Drakborgen kommer i nytryck

Publicerad: Onsdag, 22 februari 2023, Skribent: Johannes

Kultklassikern Drakborgen kommer i nytryck

Fantasybrädspelet Drakborgen – där en till fyra spelare kämpar för att ta sig igenom en mytomspunnen borg fylld med utmaningar – är en av de största internationella framgångar någonsin bland svenskuppfunna sällskapsspel. Nu återlanserar företaget Alga (som var de första att publicera spelet) denna succé och spelet förväntas nå butik under sensommaren 2023. Lägg en produktbevakning här och få information om när du kan förboka ditt exemplar!

Äventyret Drakborgen utspelar sig på en brädspelsplan som symboliserar den legendariska borgen med samma namn. Spelarna tar rollen som hjältar med målet att utforska drakborgens mörka gömmor efter skatter och sedan lyckas lämna denna farofyllda plats innan solnedgången infaller. Den spelare som lämnar borgen med mest pengar vinner. Men det svåra detta spel är inte att vara den som samlat på sig mest pengar. Den största utmaningen är att överhuvudtaget överleva i Drakborgen…

Under 80 talet var Drakborgen en av de hetaste titlarna bland svenska spelentusiaster. Spelet, som skapats av Jakob Bonds och Dan Glimne, publicerades första gången hösten 1985 och blev snabbt känt för sin höga svårighetsgrad. Detta till trots blev spelet snabbt – till skaparnas förvåning – mycket uppskattat av såväl barn som föräldrar. Efter att framgångsrikt lanserat en expansion till originalspelet och skördat stora framgångarna på hemmaplan lanserades spelet internationellt, bland annat på den engelskspråkiga marknaden under namnet Dungeonquest. Med detta blev Bonds och Glimnes fantasykreation den första svenska internationella brädspelsexporten någonsin. 2015 hade Drakborgen sålts i uppskattningsvis 250 000 exemplar världen över och intresset för spelet tycks ej stanna av.

Trots att det snart passerat 40 år sedan spelet för första gången såg dagens så är intresset runt titeln fortsatt stort. 2020 annonserade företaget Fandrake en mycket framgångsrik crowdfunding-kampanj för att publicerad en limiterad utgåva av spelet. Detta återfödde ett nytt intresse för Drakborgen och här om veckan meddelade Alga att de kommer återlanserar denna kultklassiker. Du kan redan nu lägga en produktbevakning via vår hemsida och få mail så snart spelet går att förboka. Vår förhandsbokning öppnar ca. 70 dagar innan planerat spelsläpp.

Invänta inte solnedgången, utan lägg en bevakning på den kommande utgåvan redan idag!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev