Dags att rösta i ENnie-awards!

Publicerad: Onsdag, 20 juli 2022

Det är dags att rösta inför ENnies, rollspelsvärldens Oscarsgala som har delats ut årligen sedan 2021. Självaste prisceremonin sker i vanlig ordning på GenCon den 5 augusti och priset anses vara ett av de absolut finaste i rollspelsvärlden. Den första delen, där en jury utser vilka spel som ska nomineras är avklarad och nu kommer den roligaste biten; nu är det upp till publiken att rösta på vilka spel man vill se stå som vinnare i de 22 (!) olika kategorierna. För att kunna rösta så behöver man kanske ha ett litet hum om vad som vad som finns. Tyvärr har vi inte alla av de nominerade spelen inne, det handlar trots allt om runt 80 olika spel (på ett ungefär, vissa spel är nominerade i flera olika kategorier, sedan finns det kategorier för digitala komplement och liknande) men vi har några av dom. Här kommer en lista över de spel som vi har inne, men du kan (och bör!) spana in hela listan med alla ENNIE-nomineringar och och rösta här! Röstningen pågår till den 24 juli! 

Nominerade till bästa spel 

Root RPG - skogsvarelser som slåss om pengar, ära och frihet. 

Troubleshooters rpg - världen runt i ett alternativt 1965-tal, designat i gammal klassisk fransk-belgisk anda

Thirsty Sword lesbians - kämpa för ett inkluderande och positivt queer-community med diverse kaosgays. Ett av personalens favoriter! 

 

Nominerad till Bästa äventyr

Troubleshooters U-boat mystery - jakten på en kidnappad journalist kommer ta spelarna på en undervattensfärd över hela jorden. 

 

Nominerade till Bästa familjespelet

Babes in the Wood - barn och småvarelser vandrar runt i Halloweennatten för att hjälpa olika varelser i nöd. 

Wanderhome - är du en tamarin som dansar med små glömda gudar eller en liten ödla med ett stort hjärta och mystiskt förflutet? 

 

Nominerad till Bästa layout och design 

Achtung! Cthulhu 2d20: Gamemaster's Guide - Guiden till den som vill spelleda Achtung! Cthulhu, rollspelet som andas Lovecraftianskt andra världskrig 
 

Nominerad till Bäst skrivet 

Dune RPG - Bygg ditt eget Hus och slåss om den Imperiska tronen 

KULT: Beyond Darkness och Madness - spelledarbok och komplement till KULT: Divinity Lost

Rosenstrasse - kämpa mot förtrycket under det tredje riket. 

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev