Cyberpunk 2077

Publicerad: Torsdag, 30 juli 2020, Skribent: Pär

112 dagar är det kvar till årets mest efterlängtade tv-spelsläpp Cyberpunk 2077! Det är baserat på de kultförklarade Cyberpunk-rollspelen, och är det nästa stora spelet från de polska utvecklarna CD Projekt Red.

Varför ska man då bry sig om Cyberpunk 2077? Många skäl; dels gömmer sig Umeås stolthet Refused bakom spelets fiktiva band SAMURAI, och under skalet på Johnny Silverhand hittar vi hela internets lilla älskling Keanu Reeves, men framförallt är CD Projekt Red samma utvecklare som gav oss möjlighet att besöka Andrzej Sapkowskis Witcher-värld i speltrilogin baserad på böckerna. Bland oss som någon gång trätt in i rollen som häxkarlen Geralt är det självklart varför CD Projekt Red är en av världens mest upphaussade spelutvecklare idag. Den första teasern för Cyberpunk 2077 släpptes redan 2013 och de polska myndigheterna har gått in med pengar i projektet, så vi hoppas alla att det blir väntan värt!

Men som sagt, än är det 112 dagar kvar. Redan nu kan vi dock stilla hungern med lite Cyberpunk 2077-relaterade prylar! I tisdags släpptes en futuristisk artbook om det dystopiska Night City och dess invånare: The World of Cyberpunk 2077. Boken finns även i makalös deluxe-utgåva.

När spelet är genomvarvat och alla troféer plockade, är det också dags att börja vänta på släppet av bordrollspelet Cyberpunk Red. Både dator- och pappersversionen bygger nämligen på samma ursprungliga rollspel, och det här förväntas komma under 2021.


Kommentarer

Nyhetsbrev