Critical Role - tecknat, rollspel & Pop! Vinyls

Publicerad: Torsdag, 19 november 2020, Skribent: Samuel

“Welcome to the Mighty Nein!” (och Vox Machina)

Critical Role, det ständigt växande fenomenet, återupptog i somras sin regelbundna live-streaming, till alla critters stora glädje. Vi kan nu fortsätta att följa Mighty Neins fantastiska och dramatiska äventyr i Matthew Mercers värld Exandria.

De undersöker tropiska och mystiska öar, vulkaner, kulter och de är även i full fart med att planera ett konvent! I spelet förstås. De är ansvarsfulla nog att inte planera några större fysiska träffar, de har rentav byggt om sin studio för att tillgodose social distansering.

Critters hela världen över kan spela sin egna äventyr i Exandria med hjälp av Explorers Guide to Wildemount och Tal’dorei Campaign Setting. Vidare kan läsare fördjupa sig i äventyrarnas dåd via Expositor Beauregard Lionetts anteckningar i The Chronicles of Exandria: The Mighty Nein.

Nu är det dags för mer material till fans av den tidigare kampanjen, innan Mighty Nein tog rampljuset.

I den tecknade serien Vox Machina Origins vol 2 fortsätter äventyren från den titulerade truppens tidigare dagar, innan de började livestreama kampanjen och blev rollspelskändisar (och för den delen innan gruppen bytte namn från Super High Intensity Team aka the Shits, till det nu ikoniska Vox Machina). Nu får läsare uppleva de händelser som tidigare bara sammanfattats och hänvisats till under kampanjens gång. Här träffar Grog sin nymf för första gången, och gruppen introduceras till Percival Fredrickstein von Musel Klossowski de Rolo III, aka Percy. Del ett och två finns dessutom i en samlingsutgåva.

För samlaren har vi börjat få in en samling Funko Pop!-figurer föreställandes Vox Machina, inklusive en urgullig Trinket komplett med rosetter. The World of Critical Role tar med läsaren bakom rampljuset med fullt av detaljer om programmets utveckling från hemma-äventyr till storslaget fenomen.

Is it thursday yet?


Kommentarer

Nyhetsbrev