Candlekeep Mysteries

Publicerad: Fredag, 19 mars 2021, Skribent: Johannes

2020 var både ett annorlunda och fullspäckat år för D&D-spelare. Många spelgrupper hittade tekniska lösningar för att kunna spela sina kampanjer på distans, andra träffades under smittsäkra former och vissa valde även att pausa sitt spelande till pandemin dragit över. Men 2020 bjöd även på flera spännande D&D-titlar som bland annat den isande boken Icewind Dale: Rime of the Frostmaiden, den fantastiskt fullspäckade Tashas Cauldron of Everything och den högst D&D relaterade kokboken Heroes' Feast: The Official Dungeons & Dragons Cookbook. Nu är 2021 här och det är fortsatt många spelgrupper som inte kan eller vill träffas fysiskt. Detta tills trotts ser det ut att bli ännu ett start år för alla Dungeons & Dragons-älskare. Häromdagen fick vi nämligen in den helt nya boken Candlekeep Mysteries och vi kan säga att denna titel är minst sagt fullspäckad med spännande äventyr.

Candlekeep är en av de mest mystiska, förtrollande och farliga platserna att besöka i Dungeons & Dragons-världen. Platsen är i huvudsak en fristad för kunskap och här finner du ett massivt bibliotek som bevakar några av de mest historiska verken i Forgotten Realms. Detta gör att Candlekeep lockar till sig lärda person på samma sätt som en flamma lockar till sig malar. Boken Candlekeep Mysteries är med andra ord förkroppsligandet av platsen den tar sitt namn från. Denna bok innehållande sjutton korta och fristående D&D-äventyr designade för karaktärer på nivå 1–16. I respektive äventyr finner du och dina medspelare en mystisk bok som i sin tur fungerar som en nyckel till en dörr. Bakom var och en av dessa dörrar finner ni såväl äventyr som fara och ära.

Till skillnad från tidigare böcker av detta slag, som exempelvis Tales From the Yawning Portal och Ghosts of Saltmarsh vars äventyr är tidigare publicerade verk som skrivits om för att passa den femte upplagan av spelet, så är alla äventyr i Candlekeep Mysteries specifikt skrivna för denna bok. Det vill säga att denna bok ger dig och dina medspelare sjutton helt nya och spännande äventyr att sätta tänderna i. Bland äventyrsförfattarna finner vi namn som Graeme Barber, Kelly Lynne D'angelo och Alison Huang. Äventyren kan spelas antingen som one-shot, anslutas till en befintlig Forgotten Realms-kampanj eller anpassas för andra kampanjinställningar.

Kul att känna till är att du längs bak i boken finner en välgjord poster som på ena sidan visar en karta över Library fortress och på andra sidan en detaljerade beskrivningar över Candlekeep och dess invånare.

Johannes


Kommentarer

Nyhetsbrev