Augustnomineringarna 2020

Publicerad: Tisdag, 20 oktober 2020, Skribent: Petter

Igår tillkännagavs vilka författare som kan få årets August-pris. Totalt handlar det om 18 nomineringar i tre olika kategorier: sköntlitterärt, facklittratur och barn- och ungdom. För oss på bokhandeln är det ju så klart mest spännande med den genrelittratur som faktiskt återfinns bland dessa. I år handlar det om hela tre stycken!

Kråkorna av Anders Fager & Peter Bergting

Kråkorna är en grafisk roman om att möta och försonas med sitt förflutna. Hur det kan göras genom att återse platser en inte besökt på åratal, platser som sitter inne på minnen och känslor. Det kan handla om minnen som legat gömda djup nere i ens medvetande, minnen en kanske aldrig annars hade rivit upp igen.

Här kan ni höra Peter och Anders berätta om sin bok i Sf-bokhandelns podd.

Alltid hejdå av Alma Thörn

Alma längtar hem redan innan hon har farit. Hemma i Umeå finns mamma Johanna och bästa vännen, i Bohuslän finns pappa och en överväldigande hemlängtan. Samtidigt, fast nästan 30 år tidigare, går Johanna runt i Malmberget. Hon vill vara överallt utom hemma hos sina bråkande frånskilda föräldrar. Alltid hejdå är en helt enastående debutroman om skilsmässobarn i två generationer.

Splendor av Stefan Lindberg

En majkväll 2017 stöter författaren Stefan Lindberg ihop med Mathias Splendor Johansson på en uteservering i Stockholm. Han har ett förflutet i en sekt - Paradiset - med megalomana ambitioner; man har använt en sinnesvidgande drog för att få själar, minne och framtid att flyta samman, och det visar sig snart att Splendor har kännedom om en förträngd händelse i Stefans förflutna.

Den 23:e november är det dags att utse vinnarna. I pristpotten finns en vinstsumma på 100 000 kr per kategori. Må bäste bok vinna!


Kommentarer

Nyhetsbrev