Allt på en gång!

Publicerad: Torsdag, 19 maj 2022, Skribent: Gabi

Everything everywhere and all at once är inte bara en fantastisk film, utan också känslan på bokhandeln dessa dagar.

För oss i Gamla stan börjar nu Stockholm Bokhelg, med besök av Angela Mi Young Hur för samtal och signering kring hennes bok Folklorn; koreansk magisk realism som färdas från Korea och Amerika via Antarktisk till Stockholm och vår egen bokhandel. Läs Beatas recension här!

Omkring oss pågår de över 500 programpunkter som utgör Stockholms bokhelg, med förlagsförsäljning, författarträffar, scenframträdanden, workshops och enormt mycket med hela vägen till söndag.

Och på lördag, ja, då vankas det NÖRDPARAD i både Malmö och Stockholm! Vi bjuder in alla som älskar nörderiet och fandoms till att fira våra favorithobbies med en maffig dräktparad i varje stad där vi har butik. Alla som kommer utklädda till butik på paraddagen får också 10% rabatt på allt de köper!

I Malmö samlas alla hugade paraddeltagare vid Stadsbiblioteket ca 12.30 och paraden avgår prick ett. Anförda av Spårvägens Musikkår tar vi över Regementsgatan en bit innan vi besöker Gustav Adolfs torg och följer sedan gågatan ner till butiken. Orkestern spelar paradnummer som Imperial March och annan välbekant filmmusik, och står sedan kvar utanför butiken för att hålla feststämningen uppe.

I Stockholm är samlingspunkten Strömparterren, framför Medeltidsmuseet. Även här är det avmarsch till tonerna av Wijkmanska Blecket klockan ett, med samling ca en halvtimme innan. Paraden passerar operan upp till Hamngatan, tar oss förbi Kungsträdgården och går sedan genom i Gamla stan längs Västerlånggatan och Österlånggatan för att landa på Stortorget, där våra konferencierer Yumi & Tomu väntar för prisutdelning.

Sedan fortsätter festligheterna i butiken! Yumi & Tomu signerar sin nya bok och skräckförfattarna John Ajvide Lindqvist och Mikael Strömberg håller ett samtal om svensk skräck i våra källarvalv (obs, begränsat utrymme) för att senare på eftermiddagen signera i butik.

Nästa vecka? Ja, då är det besök av Nobelpristagare i Stockholm, parad i Göteborg och samtidigt åker vi till fantasy- och spelmässan Nordsken i Skellefteå! Allt på en gång och lite till!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev