2023 - skräck på gång

Publicerad: Onsdag, 25 januari 2023

Skräck är i ropet, med The Last of Us som hyllad tv-serie och massor av nytänkande och originella skräckromaner. Här är några lovande titlar som släpps under våren.

WHAT WE HARVEST av Ann Fraistat
En mystisk sjukdom härjar i den amerikanska idyllen Hollow’s End. Kvicksilverpesten förstörde först åkrarnas grödor, sedan drabbades djuren, och sist människorna. Sjukdomen förvrider och förvandlar dem. Wren hör till de sista som inte hunnit drabbas. Hon vänder sig till den sista hon trodde att hon skulle be om hjälp – exet Derek.

THE HOLLOW KIND av Andy Davidson
Författen till Louisianaskräckisen The Boatman's Daughter skriver än en gång mörka familjehemligheter i amerikanska sydstaterna. Nellie Gardner flyr med sonen Max från sin våldsamma man till en egendom hon ärvt av sin farfar i Georgia. Max anar, innan mamma har förstått något, att farfaderns hus är minst lika farligt som den brutala pappan han nyss flydde från.

SISTER, MAIDEN, MONSTER av Lucy A. Snyder
En apokalyptisk skräckhistoria från en värld som gått under och fötts på nytt. En farsot som svepte över jorden förändrade mänskligheten i grunden. Många dog. Alla förvreds på ett eller annat sätt. Men livet går vidare. Den förr så tystlåtna och blyga Erin utvecklar en smak för en kvinna och hennes hjärna. Savannah inser att hon vill utföra brutala mord på uppdrag av sina mystiska härskare. Och Mareva, vars kropp fylls av tumörer, vill inte se sin egen upphöjda roll i en kommande apokalypsen.

THE DESTROYER OF WORLDS av Matt Ruff
Uppföljaren till fantastiska Lovecraft Country (som också blev en underhållande tv-serie) utspelar sig 1957. Atticus Turner reser med sin pappa Montrose till North Carolina, där de planerar att följa i sin anfaders fotspår och söka den väg han flydde genom träsken undan plantageslaveriet. Samtidigt händer oroväckande saker i Chicago.

PIÑATA av Leopold Gout
Skräck med mexikanska förtecken. Carmen Sanchez har återvänt till hemlandet Mexiko för att bygga om en gammal katedral till chict hotell. Döttrarna Izel och Luna utforskar omgivningarna i det för dem främmande landet. Men lokalbefolkningen är svår att tas med. Byggjobbarna saboterar arbetet och alla är fientliga. När Luna skadas i en olycka bestämmer sig den lilla familjen för att åka hem igen. Men när de kommer hem till New York börjar Luna uppträda märkligt.

A HOUSE WITH GOOD BONES av T. Kingfisher
Spökhus är en klassiker. Alltid pålitliga Kingfisher berättar om ett skräckhus i en amerikansk förort. Gamarna skockas över Samanthas hus i suburbia och mamma uppträder allt märkligare.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev