Vi firar nationaldag med svenska författare, illustratörer och spel!

Publicerad: Torsdag, 6 juni 2024, Skribent: Linnéa

I Sverige har vi lyckan att ha många skickliga författare som skriver rysliga berättelser och spännande romaner. Vi har även gott om talangfulla illustratörer som kittlar vår fantasi med sina vackra konstverk av fantasymotiv, mytologi och skräckinjagande väsen. Här har vi samlat några av Bokhandelns favoriter bland svenska böcker, konst och spel!  

Låt den rätte komma in: Signerad jubileumsutgåva av John Ajvide Lindqvist: 

I maj i år fyllde Låt den rätta komma in 20 år, boken var John Ajvide Lindqvists första utgivna bok och blev starten på hans författarkarriär. För att fira framgången för boken har det nu getts ut en signerad jubileumsutgåva som utöver originaltexten även innehåller novellerna Låt de gamla drömmarna dö och Varför dröjde du? som båda är knutna till romanen. 

Nordiska väsen Jubileumsutgåva av Johan Egerkrans 

Succén med Nordiska väsen följdes av en hel serie med illustrerade konstböcker av Johan Egerkrans. 2023 fyllde boken 10 år och den är fortfarande lika populär. En jubileumsutgåva gavs ut som innehåller nya illustrerade väsen utöver de som var med i originalutgåvan. 

Konferensen av Mats Strandberg 

Få saker är läskigare att läsa om än en vardagssituation som blir en mardröm. En vanlig, tråkig konferens förvandlas till en katt och råtta lek. Kan du gömma dig eller ta dig bort från konferensen med livet i behåll när fällor och en blodtörstig mördare kan dyka upp vart som helst? 

Grim av Sara Bergmark Elfgren 

Grim berättas i två tidsplan – dels ur artonåriga Kaspers perspektiv i närapå nutid, dels ur hans pappa Håkans perspektiv under det sena åttiotalets Stockholm. Livet förändras för Håkan när den mystiske Grim börjar i hans band. Musikkarriären börjar äntligen ta fart, men allt går i kras när Grim plötsligt dör. 30 år senare börjar Grim dyka upp i Kaspers drömmar. Han börjar därför nysta i varför hans pappas vän dog så ung och varför han plötsligt börjat dyka upp i drömmarna.  

Fallet Cornelia Karlsson av Anders Fager 

Anders Fagers mästerverk i Lovecraftiansk anda samlade i en snygg box. Cornelia har lovat bort sin själ till en gud. Hon måste nu utföra tre ritualer för att öppna porten mellan stjärnorna. Lyckas hon kommer guden komma till Stockholm och vända ut och in på världen.  

Peter Bergting - Magi, mutanter & mardrömmar av Peter Bergting 

Peter Bergting är en av Sveriges mest hyllade illustratörer och serietecknare, både på hemmaplan och ute i världen. Boken sammanfattar ett över trettio år långt konstnärskap, den svenska utgåvan innehåller 16 extra sidor, bara för den svenska publiken. 

Drakborgen 

Sist men inte minst har vi nostalgispelet Drakborgen. Sedan ursprungslanseringen 1985 har det blivit den största internationella framgången någonsin bland svenskuppfunna sällskapsspel. Klarar du av att besegra fällor och monster och hitta vägen in till skattkammarens enorma rikedomar – för att sedan också överlista draken och ta dig ut ur borgen igen! 


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev