Lästips till Pride Month

Publicerad: Fredag, 24 maj 2024, Skribent: Petter och Pär

Tidigare i veckan lyfte vi några favoritserier som vi valt ut för att uppmärksamma Pride Month i juni – idag har turen kommit böckerna! Här nedan hittar du ett gäng titlar vi vurmar för lite extra. Det bjuds på historiska epos, sagolik magi och en historia om utmaningen i att försöka uttrycka sin kärlek om man är en människa fast i en fisks kropp. Vi hoppas och tror att det ska finnas något för alla smaker!  

She Who Became the Sun – Shelley Parker-Chan

När en munk förutspår att flickan Zhus framtid ser intetsägande ut väljer hon att anta sin brors identitet. Genom att trotsa normen uträttar hon stordåd som annars hade varit omöjliga.  

Legends & Lattes – Travis Baldree

Kliv in i det queera och magiska caféet Legends & Lattes! Här vaknar legender till liv, och mystiken tätnar i takt med baristamjölken som skummas.  

Queer Heroes of Myth and Legend – Dan Jones

En samling berättelser om olika kulturers syn på kön, sexualitet och identitet. Boken tar upp exempel på allt ifrån förbjuden kärlek i grekisk mytologi till fans besatthet av Xena krigarprinsessan.  

A Marvellous Light – Freya Marske

När Robin Blyth får en roll på ett kontor för magiska relationer med icke magiker öppnas en helt ny värld. Väl där möter han den mystiske och charmige magikern Edwin som tar med honom på ett äventyr med skruvade och komiska vändningar.

Disabled Tyrant's Beloved Pet Fish – Xue Shan Fei Hu

När det uppstår en oväntad kärlek mellan en man som vaknar upp i en guldfisks kropp och en mäktig stum tyrann blir det tydligt; de måste kämpa mot fördomar för att försvara sin kärlek.  

Wolfsong – TJ Klune

Ox liv förändras radikalt när han kommer i kontakt med en varulvsfamilj. I takt med att han upptäcker denna nya värld utforskar han även sin identitet som bisexuell.


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev