I juni firar vi Pride Month

Publicerad: Onsdag, 22 maj 2024, Skribent: Linnéa och Pär

Inför sommarens Pride-firanden har vi på bokhandeln valt ut några favoritserier som firar kärleken, belyser kampen att få älska vem man vill och den sällan spikraka vägen till att hitta sig själv. Här är ett axplock av titlarna där vi valt ut något för alla humör. Varför inte Go for it, Nakamura! som är humoristisk, allvar i My Lesbian Experience with Loneliness eller den värmande kärlekshistorien i I Married My Female Friend. 

Boys Run the Riot 1 

Ryo och Jin är båda outsiders i skolan, men möts i intresset för street fashion och bestämmer sig för att starta sitt egna klädmärke. Om mode och könstillhörighet av transtecknare, översatt till engelska under ledning av transpersoner. 

Seaside Stranger: Umibe no Etranger  

Shun och Mio hittar varandra på den lilla ön utanför Okinawa där de bor. Båda har förlorat sina respektive föräldrar och sakta men säkert öppnar de upp för varann. Tre år senare återvänder Mio till ön för att bekänna sina sanna känslor, men är Shun redo för ett förhållande? 

I Think Our Son Is Gay 1 

Varm familjekomedi om att komma ut som homosexuell, och en mor som inte vill något hellre än att stötta sin son i denna ovana situation. 

My Lesbian Experience with Loneliness 

Prisbelönt om att finna sin egen sexualitet och plats i livet. Hjärtskärande och humoristisk självbiografisk uppväxtskildring. 

Until I Meet My Husband

Ryousyke Nanasaki har kämpat för homosexuellas rättigheter i Japan större delen av sitt liv. Detta är hans memoarer där han berättar historien om sitt liv upp till det första samkönade äktenskapet i Japan. 

Go for it, Nakamura!

Humoristisk manga i en retrotecknarstil där Nakamura faller pladask för en klasskamrat. Men hur ska Nakamura ens lära känna sin klasskamrat när han är för nervös och klumpig för att ens kunna ta kontakt? 

I Married My Female Friend Vol. 1

Vännerna Kurumi och Ruriko vill inte längre vara ensamma och bestämmer sig för att gifta sig med varandra. Kommer de fortsätta att vara bara vänner eller kommer närheten av att bo tillsammans leda till djupare känslor för varandra? 


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev