Drönahjärta och Kungshjärta

Publicerad: Torsdag, 21 juli 2022

Nu har Lars Wilderäng varit i Stockholmsbutiken och signerat. Han jobbade tappert i hettan i går och vi har en stor hög signerade exemplar av hans nya roman KUNGSHJÄRTA. Passa på och köp medan de finns kvar. I morgon fredag 22 juli kommer Lars till Göteborg och signerar fler exemplar, så bor du i närheten är det bara att titta förbi.

Nyfiken på Wilderängs hyperaktuella thrillers med sf-inslag? Börja med DRÖNARHJÄRTA, första delen Hjärta-serien. Så här tyckte Glenn Petersen om den:

Hanna Hjerta har precis misslyckats med att ta sig igenom uttagningstestet till Särskilda operationsgruppen. Hon fick kramp i benet med bara 200 meter kvar av den s.k. helvetesveckan, och föll på målsnöret. Hon blir erbjuden att bli godkänd trots detta. Hon vägrar, då hon misstänker att det var för att hon är en kvinna. Hon hinner emellertid inte längre än ut på regementets gård innan ett nödläge tvingar henne att följa med ut på ett larm med gruppen hon skulle blivit en del av. Det visar sig att ryssarna har planer för Sverige och Gotland.

Så inleds Wilderängs första roman om Hanna. Det trappas snart upp till en kamp mot främmande agenter mitt ibland semesterfirande turister på Gotland. Rutinuppdraget blir allt mer omfattande med storpolitiska konsekvenser.  Boken är rappt skriven med ett effektivt språk och korta snärtiga kapitel som får en att ivrigt läsa vidare. Jag kan lätt se boken som en TV-serie.

Wilderäng är väl insatt i sitt material. Allt känns väldigt väl researchat, ner till minsta vapendel. Att han kan det politiska landskapet vet alla som läst hans blogg Cornucopia, där han kommenterar kriget i Ukraina. När boken skrevs hade Ryssland annekterat Krim och förde sitt lågintensiva krig i östra Ukraina, och världen undrade vad som skulle komma härnäst. Detta gör den här serien till högst dagsaktuell. Nufinns också del två Kungshjärta, där Hanna skickas på uppdrag till enklaven Kaliningrad. Vi håller oss fortsatt obehagligt nära verkligheten.

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev