Worlds of Ursula K. Le Guin

Publicerad: Tisdag, 11 september 2018, Skribent: Alva

Science Fiction Bokhandeln bjuder tillsammans med Bio Rio in till en afton tillägnad författaren Ursula K. Le Guin och Sverige-premiär av dokumentären Worlds of Ursula K. Le Guin i regi av Arwen Curry. 

Aftonen kommer bestå av ett panelsamtal med bland annat flera svenska författare, en intervju med filmens regissör samt avslutas med en visning av den nya dokumentären Worlds of Ursula K. Le Guin. Böcker av författaren kommer även finnas till försäljning under kvällen. Fullständigt program släpps inom kort.

Tid: 8 November klockan 19.30 
Plats: Bio Rio i Stockholm
Pris: 145 kr
Biljetter: http://www.biorio.se/#/movie/673
Trailer: https://vimeo.com/268831999

Om dokumentären:
Worlds of Ursula K. Le Guin är en dokumentär som utforskar det anmärkningsvärda livet och arvet från den feministiska författaren Ursula K. Le Guin. Hon är mest känd för sina banbrytande science fiction- och fantasyverk, till exempel Berättelsen om Övärlden och Mörkrets Vänstra Hand. Le Guin trotsade normerna kring vad som ansågs vara “respektabel” litteratur tills det att den fantastiska kvaliten på hennes verk tvingade fram en acceptans för den typ av fantastik som vågar utmana, utforska och ifrågasätta med en fantasi som inte vet några gränser. Hennes fascinerande historia har aldrig tidigare visats på film.

Regissören har under ett decennium följt Le Guins i hennes liv och därigenom fått en unik möjlighet att skapa ett nära porträtt av henne. Dokumäntären är en resa genom författarens karriär och hennes världar, både verkliga och i fantasin. Tittarna får ansluta sig till författaren på en intim självupptäcktsresa som en av de största feministiska författarna och hur hon genom sitt liv öppnat nya dörrar för fantasin och inspirerat generationer av kvinnor och andra marginaliserade författare under vägen. Filmen inkluderar medverkanden och reflektioner av flera stora litterära personligheter, inklusive Margaret Atwood, Neil Gaiman, David Mitchell, Michael Chabon och mycket mer.

Läs mer här: https://worldsofukl.com/


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.