Women in Horror

Publicerad: Tisdag, 11 februari 2020, Skribent: Jasmine Martinez

Monsters of Film är en festival som fokuserar på att lyfta fram genrefilm och försöker fylla våra festivalprogram med spännande och annorlunda filmer, som man annars inte skulle ha så stor chans att få se på en bioduk här i Sverige. Vi firar även varje år kvinnliga skräckfilmsskapare på Women in Horror Month under hela februari. Därför är Women in Horror-festivalen, som kommer gå av stapeln nu på lördag, oerhört viktig för oss. Det händer lätt att kvinnliga filmskapare hamnar i skymundan och därför är det viktigt för oss att kunna hålla denna festival varje år, för att upptäcka mycket nytt och hitta nya filmskapare att följa. Vi visar kortfilmer och långfilmer skapade av kvinnor och håller panelsamtal med kvinnor från alla hörn av skräckgenren, samt varje år väljer ut och samtalar om ett specifikt ämne. Detta år har vi valt att fokusera på blodet.

På årets Women in Horror har vi exklusiv skandinavisk premiär för långfilmen Rabid, regisserad av Jen och Sylvia Soska som är välkända namn inom skräckgenren. Dom har tidigare gjort filmerna American Mary, See no Evil 2 och Dead Hooker in a Trunk. Soska-systrarnas Rabid är baserad på David Cronenbergs manus med samma namn, så det är ingen nyinspelning utan en egen tolkning av hans manus. Vi har också ett fantastiskt kortfilmspaket i år med svenska skräckkomedin Create Your Killer av Sarah Giercksky (Sargad), Monstret av Johan Palmgren & Lisa Gustafsson som är en kort dokumentär om en tjej som är besatt av blod och Inappetence av Katarzyna Babicz från Polen och The Boogeywoman av Erica Scoggins från USA.

När man hör ordet skräckfilm dras tankarna lätt till blod och vad har då blodets betydelse för den här genren och festivalen egentligen? Blodet representerar ofta något och det är just det vi kommer att utforska i det spännande panelsamtalet “Bloden, kroppen, kvinnan” där skräckexperten Valeria Villegas Lindvall och filmskaparen Sarah Giercksky tillsammans med Monsters of Films Johanna Holmin och Jasmine Martinez kommer att utforska blodets betydelse inom skräckfilm.

Mer info om eventet hittar ni på:
https://www.monstersoffilm.se


Kommentarer

Nyhetsbrev