West Pride är här!

Publicerad: Onsdag, 15 juni 2022, Skribent: Gabi och Johannes

West Pride är i full gång och Göteborgsbutiken firar med!

Vi har plockat ihop ett urval av våra favorit-titlar inför Pride, med aktuella böcker, seriealbum och manga som på olika sätt handlar om HBTQ+ upplevelser. På dessa titlar erbjuder vi alla som tagit ett West Pride armband 20% rabatt - obs, endast i Göteborgsbutiken (men håll ögonen öppna, när Pride kommer till din stad…)

Självklart händer det även saker i Café Sirius. Alla som bär ett West Pride armband få en gratis kaffe eller té vid köp av mat eller fika. Detta erbjudande gäller fram till söndag den 19 juni. Fikamontern är såklart laddad med smarriga regnbågskakor och i evenemangskalendern finner vi två spännande programpunkter.

Klockan 18.00 på torsdag den 16 juni bjuder vi in till föreläsningen Identitet & uttryck; genom lajv & rollspel. Psykologen, och lajv-entusiasten, Fanny Niklasson Wihlborg pratar om hur lajv och rollspel kan användas som verktyg för att utforska sin identitet.

fredag den 17 juni blir det REGNBÅGSQUIZ tillsammans med vår quiz-mästare Simon Goyne. Det lag som samlar ihop flest poäng går hem med fina priser från Science Fiction Bokhandeln. Evenemanget är på engelska. Kvällen startar kl. 18.00 och quizet drar i gång kl. 19.00. Förhandsbokning rekommenderas.

Några av våra favoriter från årets regnbågshylla är

BOYS RUN THE RIOT
Ryuu är en blyg transkille som fortfarande är kvar i garderoben i både skola och hem. Men när en av hans nya klasskamrater, den ligiststämplade Jin, ser honom skapa ett fantastiskt grafittiverk kommer Jin med ett förvånande förslag: De borde slå sig ihop och starta ett street fashion-märke! Mode, drömmen om att starta eget och nya kontakter ger Ryuu modet att långsamt börja öppna sig och våga ta plats. En rörande och banbrytande manga, skriven och tecknad av en mangatecknare som öppet lever som transman.

THE BONE SPINDLE
En actionfylld sago-pastisch, där mer än bara omslaget är en homage till Indiana Jones. Shane är en lesbisk äventyrare och krigare som alltid är redo att knäcka monsterskallar med sin yxa. Fi är en boknörd av rang, som älskar att leta efter gamla texter och knäcka gåtor. När hon stickers sig på en slända, blir hon hemsökt av anden av en prins som slumrar under en förbannelse. Tillsammans ger de tre sig ut på äventyret att lösa förbannelsen, rädda kungadömet och kanske finna sin käraste på vägen.

QUEER TAROT
Queer Tarot är en färgstark tarotlek inspirerad av hela regnbågsskalan inom queert bildspråk, kultur och identiteter. Förutom en komplett lek, med alternativa och könsöverskridande tolkningar av den Stora och Mindre Arkanans symbolik, innehåller den också en härligt psykedelisk instruktionsbok, med förslag på tolkningar, tarotläggningar och bakgrund till bildmaterialet. Queer Tarot är skapad av konstnärsteamet Ass + Chess, som består av de två queera transkonstnärerna Ashley Molesso & Chess Nedham och fyller en speciell plats på varje tarothylla. I skrivande stund finns produkten enbart i Göteborgsbutiken, men den är på väg till samtliga butiker och vår e-handel.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev