War of the Spark

Publicerad: Tisdag, 30 april 2019, Skribent: Linda

War of the Spark är den 81:a expansionen av Magic: The Gathering och den tredje i raden som utspelar sig på Ravnica. Det i sig låter kanske inte så remarkabelt, men på många sätt är det en speciell och efterlängtad expansion.

Elder-draken Nicol Bolas långa strid med The Gatewatch har pågått sedan Kaladesh släpptes i September 2016. När slutstriden nu kommer är det med en fullskalig invasion av Ravnica där poängen för Bolas är att fånga alla Planeswalkers på Ravnica. Det visar sig att det är de, eller snarare deras ’spark’, som är nyckeln till att han återigen ska kunna bli en gud. För den oinitierade låter det hela rörigt, men för nästan alla som spelar Magic är det ganska självklara termer.

Att War of the Spark skulle bli något speciellt blev uppenbart i och med trailern som skapade stor uppmärksamhet när den släpptes, både av spelare och de som tidigare aldrig hade hört talas om Magic. Kort innan hade det också avslöjats att hela 36 av de 264 korten är helt nya planeswalkers och att varje boosterpack innehåller en planeswalker.

Utöver snygg trailer, ett set fullt av planeswalkers och avslutningen av en story-arc som pågått i åratal, kommer också för första gången på åtta år en roman, War of the Spark: Ravnica. I korthet är romanen upptakten och avslutningen till den story som utspelar sig i trailern. Både prequels och uppföljare är planerade att släppas senare i år.

Efter att ha spelat med setet kan det också konstateras att det finns något för alla, oavsett vilken typ av format av Magic man valt att spela. Det är ett väl genomtänkt koncept med både gamla och nya mekaniker, nyutveckling av planeswalkers och hög synergi – allt tillsammans ger ett roligt och mångfacetterat spel. Det är helt enkelt ett bra och värdigt avslut på den här omgången av Ravnica-expansioner.


Kommentarer

Nyhetsbrev