Vetenskapsfestivalen levlar upp!

Publicerad: Måndag, 12 april 2021, Skribent: Gabriella

Varje vår äger Vetenskapsfestivalen rum i Göteborg, en gratis festival där forskare, visionärer och allmänhet möts. Eftersom science fiction är en idéernas och framtidsdrömmarnas litteratur, brukar vi hänga med på ett hörn via vår podcast och event i vår Göteborgsbutik.

I år flyttar blir festivalen helt digital och har temat LEVEL UP, som de olika deltagarna fått tolka fritt. Vår poddredaktions tankar snurrade direkt till spel av olika slag och efter intensiva diskussioner om hur mycket vi egentligen hinner prata om på 45 minuter, bestämde vi oss för att fokusera på rollspel. Fredag den 16:e april kl. 11.00 kommer vi diskutera hur du kan öka ditt eget rollspelande och sätta fart på fantasin i ”Livepodd – levla upp ditt eget rollspelande”. Lyssna live om du vill kunna delta i samtalet och ställa frågor, och efteråt kommer det såklart sändas i våra vanliga poddkanaler. Vill du markera den som favorit i Vetenskapsfestivalens program, görs det här.

Vad händer mer för roligt då? E-sport har en framträdande roll på årets festival, med rapport från forskning om ämnet, en titt på tekniska nyheter som öppnar för ökad nivå av spelinteraktivitet och diskussion om det är en idrott. I samband med festivalen äger också den virtuella spelfesten Tidsvåg rum , med fokus på att öka mångfalden inom spelbranschen.

Andra programpunkter som är lite lagom science fiction-klingande är samtalen Från dystopi till utopi, Skyskrapor i demokratier och diktaturer, Ghosts in the Machine och Popular Culture: Myths and media literacy 

Gabriella


Kommentarer

Nyhetsbrev