Veckans nyheter

Publicerad: Torsdag, 28 april 2022, Skribent: Annie

Våra nyheter sipprar sakta men säkert in på våra hyllor igen efter att ha befunnit sig i de nya, svarta hålen som kallas “vägen mellan det nya centrallagret i Segeltorp och butiken”. Det är inte egentligen ett svart hål, men det är lite känslan som finns när vi är vana vid att kunna se böckerna från början till slut. Det blir lite Schrödingers-bok över det hela (minus delen med radioaktivt material då.. men ni kanske förstår liknelsen iallafall). Hur som helst! Här är de alldeles pinfärska böckerna som redan finns tillgängliga på näthandeln och snart även i butiken! 

Mark James Russ -  K-Pop Now!

K-pop och sydkoreansk populärkultur har klampat in med stormsteg på den västerländska marknaden, och intresset för k-pop har väl aldrig varit större. Den här boken fokuserar framförallt på fenomenet, hur grupperna tränas och tar sig in på marknaden och k-pops historia och stora scener, men erbjuder även insikt i grupper som Big Bang, TVXQ, 2NE1, Girls Generation, HOT och SES. Dessutom är den full med massa kuriosa - visst ni till exempel att alla grupper har officiella färger? Perfekt startbok för dom som är nyfikna på K-pop.

Paul Cornell -  Rosebud 

Vissa kanske känner igen Paul Cornells namn från att ha skrivit för Doctor Who, DC och Vertigo. Nu har han släppt en dystopisk, låst-rum, tidsexperimenterande mysterienovell som andas Douglas Adams. 

Fem medvetna varelser är dömda till att bo på ett litet skepp tillsammans för brott mot det allsmäktiga the Company. Det går för det mesta ganska bra; eller så bra som det kan gå när gruppen bland annat består av en ballong, en samling händer och en svärm med insekter. När deras lilla utforskningsskepp stöter på ett svart klot är det tydligt vad de behöver göra: få tag på klotet, informera the Company och få massvis med beröm, men när de kommer i kontakt med klotet börjar märkliga saker hända. Deja vu, förlorade minnen och andra märkligheter börjar spöka med deras sinnen, och det som skulle vara ett enkelt uppdrag blir istället en utforskning av deras förflutna. 

 

T. Kingfisher - Nettle & Bone

Marra är en blyg, klosteruppfostrad tredje dotter till en kvinna vars döttrar har blivit bortgifta till den hemska prinsen. Den äldsta systern dog under mystiska omständigheter och nu behöver Marra bevittna hur den mellersta systern lider i förhållandet. Nu är det bara en tidsfråga innan hennes syster också dör och Marra behöver ta hennes plats. Fast besluten på att bryta den onda cirkeln och att utkräva hämnd tar Marra hjälp av en mäktig gravhäxa, men bara om hon klarar tre omöjliga uppgifter - skapa en hund av ben, sy en kappa av tistlar och fånga månsken i en burk. Men de två ensamma är inte tillräckligt för att ta kål på den onda prinsen och de tar följe av en motvillig fe, en stilig ex-riddare och en demonbesatt kyckling. Tillsammans måste de bli handen som sluter sig kring den onda prinsens hals för att befria Marras familj och kungadömet från prinsens tyranniska styre.  

 

Adrian Tchaikovsky - Elder Race 

Lynette är drottningens fjärde dotter och är alltid i vägen. Men en demon terroriserar landet och nu är Lynette vuxen (typ) så något måste hon ju ändå göra. Hon är fortfarande ofta i vägen och misslyckas med det mesta, men hon förstår att det enda sättet att rädda hennes folk är genom ett avtal mellan hennes familj och den mytomspunna magikern som har bott i det lokala tornet så länge som någon kan minnas. Men Elder Nyn är ingen magiker och hans kunskap om vetenskap säger honom att det inte alls skulle kunna vara en demon som plågar landet. Dessutom är han förbjuden att hjälpa till. Så vad kan Lynette egentligen göra?

 

Tim Pratt - Prison of Sleep 

Nu är uppföljaren till Doors of sleep äntligen här! I första boken Doors of sleep  (som man behöver läsa innan man ger sig in i den senaste) möter vi Zaxony Delatree som råkar färdas till en ny dimension varje gång han somnar. Han vet aldrig vart han kommer hamna eller vad han kommer att få se, och enda sättet som han kan resa med någon är om de är medvetslösa i hans famn när han somnar. Hans liv har blivit ett enda virrvarr av tillfälliga möten och de små knepen han får med sig från varje värld - tekniska under från techno-utopin, bedövningsmedel från en annan verklighet eller stimulanser för att förlänga besöken i de trevliga världarna är hans enda hjälpmedel i flykten från det som jagar honom. I uppföljaren har han med sig sin kompanjon som har lyckats lista ut hur man reser med honom. Men när han även stöter på Ana, en kompanjon tillika Sleeper, en sådan som reser mellan världar på samma sätt som Zax, berättar hon att han är värd till en utomjordlig parasit som använder honom för att färdas mellan världarna. Men varje gång han färdas växer parasiten och skadar Universumens hela väsen. Ana är desperat att värva Zax för att stoppa parasitens skada för att stoppa dom som vill utnyttja parasitens kraft för att släppa ut det förfärliga som väntar, inspärrat mellan dimensionerna.

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev