Veckans mangasvep

Publicerad: Torsdag, 17 februari 2022, Skribent: Annie

Det är början på ett nytt år och med det kommer vintersäsongens nya anime! Det är en ovanligt stark line-up på på den fronten; sista delen av Attack on Titan, Demon Slayers underhållningsdistrikt-arc, Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru (My dress up Darling) och andra säsongen av Vanitas no Carte för att nämna några. Men det är inte bara anime som gäller. I samband med de nya släppen märkte vi att det var länge sedan vi gjorde ett nyhetssvep över mangahyllorna! Bättre sent än aldrig – här kommer ett urval av det bästa och nyaste.

SEASIDE STRANGER VOL 2
Shun har inte haft någon kontakt med sin familj sedan det kom fram att han var gay. Nu är han på väg till Hokkaido för att hälsa på sin sjuka pappa och med sig har han sin pojkvän, Mio. Resan kommer vara tillräckligt otrevlig för Shun, med den bräckliga relationen till hans homofoba pappa, men vad kommer Mio att känna som själv har gått igenom sorgen att förlora en förälder.
En romantisk och mogen skildring av en homosexuell mans upplevelser i Japan med fördomar, relationer och möjligheten att leva precis som man är. 

PERFECT WORLD 10
Vid sin första dag på ett kontor möter Tsugumi sin gamla ungdomskärlek Itsuki under ett möte. Det är inte förräns senare som hon förstår att Istuki numera är rullstolsburen. Men efter att de börjar prata förstår Tsumugi att känslorna fortfarande finns där och tillsammans måste de lista ut kärlekens vägar och samtidigt navigera vardagen med Itsukis handikapp. Nu ä paret nygift och funderar på att starta familj - men det är svårare än väntat. En superfin manga för alla fans av A Silent Voice  eller Your Lie in April, om handikapp och kärlek. 

LOVESICK ELLIE 2
Eriko Ichimura spenderar sina gymnasiedagar med så låg profil som möjligt, för att sedan gå hem och twittra om sina heta fantasier. Men när den populära Akira Ohmi hittar hennes twitter blir det hela mer komplicerat, särskilt eftersom on dessutom har tweetat om honom. Den hycklande Ohmi tycker att Eriko är underhållande - och Eriko i sin tur har fått reda på Ohmis hemlighet. Nu har Ohmi bjudit ut Eriko till en festival - men i sann romcon-anda missar de den sista bussen hem. Vad ska den lustfyllda Eriko ta sig till när chansen nu faktiskt har visat sig? En rolig och lustfylld manga, perfekt för fans av Wotakoi och Horimiya

WITCH AND THE BEAST 8
Guideau är en vild flicka med långa huggtänder och med ett vilddjurs ögon. Ashaf är en mjuktalande man med en kista fastspänd över ryggen. En dag dyker det olycksbådande paret upp i en by som lever under en häxas illusion av att häxan är byns hjälte. Men Guideau och Ashaf vet bättre - de lever efter mottot “Vart än en häxa går kommer förödelse och katastrof följa”  och de kommer inte låta något stå i deras väg. Nu står Ashaf framför Nattens Drottning tillsammans med Dunward och Oscar och Dunward måste ta ett viktigt beslut för att kunna utkräva sin hämnd och Guideau är dom hack i häl med ett nytt vapen. The Witch and the Beast är en blodig, våldsam och spektakulär gotisk steampunk serie där människor inte är något mer än föda, och passar alldeles utmärkt till fans av Fullmetal Alchemist eller Vanitas no Carte.
 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev