Varför pussel är det bästa sättet att umgås

Publicerad: Torsdag, 16 december 2021, Skribent: Annie

Pussel kan verkligen vara det perfekta sättet att umgås. Det är något särskilt med att sitta alldeles stilla, stirra enträget efter sina bitar och bara kommunicera för att försöka lösa pusslet. Alla är lite väl inne i sina egna världar, letandes efter bitar och mönster i motivet. Man kan ducka jobbiga frågor och samtal om man vill men man sitter ändå nära och får den där gemenskapen. Dessutom kan man smyga iväg till sitt pussel utan att framstå som för osocial. Ingen skulle skälla på en för att man sitter och pusslar på samma sätt som man kan få sig en åthutning om man sitter med sin mobil eller en bok, eftersom pussel ändå kan bjuda in till gemenskapen. Det är öppet för vem som helst att sätta sig där, med premissen att det ska pusslas. 

Och fördelen med pussel är ju dessutom att det kan vara precis så svårt eller så enkelt som man vill. Är man till exempel en person som gillar svåra pussel eller rör sig bland sådana människor så bör man vända sig till våra förfärliga, enfärgade Krypt-pussel som är en ren mardröm. Mittenbitarna är dessutom rundade, så det följer inte ens den klassiska pusselgeometrin. Inte desto mindre är det garanterat att uppta många timmar av mysigt (eller vansinnigt) pusslande och ömmande ryggar. Lite i samma stuk finns de flerfärgade Gradient-pusslena som med sina långsamt färgskiftande motiv garanterat kommer driva er till vansinne. Eller det jättefina med superirriterande pusslet Spacebound med det fantastiska motivet av en astonaut som står på månen med olika planeter i snören som ballonger, men som skiftar motiv beroende på hur man håller bitarna. Jättekul och jätteirriterande. Jag talar utifrån egen erfarenhet. 

Men om man vill ha sitt pusslande ifred har vi även pussel som är designade för att vara lite mer av en one-man-show. Som Flex puzzler  och Flex Puzzler Crystal  som är som ett litet Tetrispussel med flera olika svårighetsgrader. Eller origamivikningspusslet Manifold som i samma anda som Rubixkuber går ut på att få de svarta delarna på pappret att vara på samma sida. Eller Columbus Egg, där du ska placera ut de färgade äggen utifrån särskilda regler, där de första reglerna är relativt enkla men som blir allt svårare. 

Dessutom har vi flera pussel som efter pusslandet kommer bli små söta statyetter; som pusslet som slutligen kommer bli 3D-modeller av Pokémonsen Eeve och Pikachu  (som dessutom är en perfekt julklapp för pusslande Pokémonfans!). Eller det söta Totoropusslet som kan pryda alla Totoro-älskares hem där han står med sitt lilla paraply. 

Självklart har vi fler pussel för alla smaker. Hela vårt utbud kan du spana in här


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev