Våra bästa Cozy Mysteries

Publicerad: Tisdag, 20 december 2022, Skribent: Linda

Det är december, en av årets allra mysigaste månader. Perfekt timing för att skaka av sig eventuell julstress med lite mysiga mysterier, eller Cozy Mysteries som genren brukar kallas. Det är även en perfekt julklapp till familjemedlemen som uppskattar lite ond bråd död i sin romantik.

Ett klassiskt recept på en bra Cozy Mystery får gärna innehålla en lagom ung kvinna i en by eller mindre stad, som har ett mysigt men lite tråkigt jobb. Sprinkla på ett gulligt husdjur med mycket personlighet, och minst en, (men gärna två) stiliga herrar som pockar på uppmärksamhet. Och eftersom det behövs lite salt i varje recept för att göra det intressant ska det gärna vara ett mord eller ett mystiskt försvinnande (men helst ett mord) med.

I just våra favoriter ska det även finnas något övernaturligt med. Det här är perfekt eskapism att dricka en kopp te till, och drömma om att vara en snäll häxa med en pratande katt, eller drömma om att liva upp tillvaron lagom mycket med en spökhistoria.

Brownies & Broomsticks är en av våra bästsäljare i genren, och du får dessutom med riktiga recept från handligen att återskapa själv! Den är första delen av tio om Katie Lightfoot som flyttar till sina släktingar i utkanten av Savannah för att hjälpa till på deras bageri. En god dos örter i smeten gör mer än att förhöja smaken på mazarinerna, och när en av deras kunder blir mördad precis utanför bageriet behöver Katie all hjälp hon kan få för att rentvå sin morbror. Senaste romanen om Katie, Spirits and Sourdough, kom tidigare i år!

In The Company of Witches första delen i en ny serie där del två kom i år. Brynn Warren är den senaste i en rad Warren-häxor, men hon har låtit bli att använda sina krafter på många år nu och låtit dem sina. Istället driver hon ett B&B med sina mostrar, i en sömnig småstad i New England. När en av deras gäster blir mördad inser Brynn att det är något i staden som inte står rätt till, men kommer hon att kunna återuppväcka sina krafter för att lösa fallet?

För den som vill ha både high fantasy och mysmysterier rekommenderar vi Legends & Lattes, för en dubbel shot av fantasy slice of life med en romantisk skumkrona. Viv är en barbar som tröttnat på svärdlivet, och satsar på ett sista äventyr för att söka upp en förlorad artifakt som ska finansiera hennes dröm: Thunes första latte-fik!

Not the Witch You Wed är en helt ny roman med en förtrollande kärlekssaga i centrum. I denna paranormala romcom tvingas den magi-lösa häxan Violet fejka ett äktenskap med varulven Lincoln Thorne, som krossade hennes hjärta när de var tonåringar. Men är deras känslor för varandra verkligen så fejkade som de påstår? Magi gör tyvärr inte kärlekslivet lättare, och gamla hemligheter och nya hot tycks stå i vägen för deras kärlek.

Vad gör du om du blir ghostad? Det är precis vad som händer Ariel i Ghosted. Hon möter Joe, och från första sekund känns det som att hon mött sin själsfrände och de byter nummer med varandra. Sen går han inte att få tag på och Ariel antar att hon blivit lurad. Tills hon går tillbaka till platsen där de möttes, och han är exakt likadan, och inte har något minne av att alls ha träffat henne...


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev