Vansinnigt mycket nytt

Publicerad: Fredag, 19 augusti 2022

Det har ramlat in massvis med nya roliga saker - såpass mycket att det känns lite tvunget att göra ett väldigt hopkok av saker från alla möjliga avdelningar. Till att börja med så bör det nämnas att vi har fått in mängder av Japanska läroböcker. När det kommer till sorten som används mest i de flesta utbildningar så handlar det ofta om Genki. Under en lång tid har det huvudsakligen funnits den andra utgåvan men de senaste som har sipprat in är Tredje utgåvan, det vill säga ännu fräschare, ännu mer uppdaterad och, förhoppningsvis, ännu mer pedagogisk än de tidigare. Men vi har såklart hur många andra läroböcker som helst, både för självstudier och för kurser och du kan spana in alla här! 

I andan av lärotider så bör det även nämnas att vi har fått in några anteckningsböcker. Eller några och några. Har man gått in i Stockholmsbutiken har det varit omöjligt att missa dem. De har nämligen haft både ett podie och en helvägg precis när man har kommit in genom dörrarna. Det har varit i alla möjliga universum, för alla olika sorters nörderier, med både linjerade och tomma ark. 

En kombination av de två ovanstående små tipsen är den senaste leveransen från japan som också har haft en del inriktning på skolstart. Vi har fått in mängder med urgulliga A4-mappar, pennskrin, och stickers och ännu mer kommer!

I Japanleveransen kom även massvis med fina ätattiraljer, som den dundersöta Totoro-skålen, och muggen i keramik. Vi har även fått påfyllnad på de storsäljande ätpinnarna med motiv från olika Ghibliuniversum.

Nu har vi ju täckt köksredskap, så i andan av att bygga perfekta bryggor mellan de olika produkterna så blir vårt första tips i bokformat en kokbok. Den senaste gången vi hade en Tolkien-kokbok i våra skyltfönster fick vi frågor om den dagligen och nu är det dags att dänga ut en ny i fönstrena. The Elven Cookbook har (som namnet hintar om) mer fokus på alvfödan och innehåller recept som Lembasbröd, Mirkwoods coq-au-vin och Celebrimbor's Dropped Scones. 

Andra saker i blädderformat är även de senaste sakerna på mangahyllan - såsom Daughter of the Emperor som handlar om Ariadna Lerg Illestri Pre Agrigent, som har återfötts som dotter till en tyrannisk despot med minnen från hennes tidigare liv. Nu måste hon navigera det förrädiska regentlivet, allt innan hon ens har lärt sig gå. 

Nytt på mangahyllan är också Yuri Espoir, en ovanligt mörk yuri, särskilt med tanke på att titeln innehåller ordet “hopp”. Kokoro går sista året på gymnasiet när hon får höra att hon ska ingå i ett arrangerat äktenskap efter att hon har gått ut gymnasiet. För att hänge sig sin kärlek till kvinnor tar hon under hennes sista år på gymnasiet med sig sitt ritblock som hon har skaffat till konstklubben och ge sig ut och rita och skapa berättelserna hos kvinnorna hon ser ute på stan. 

Ett annat slags ritande finns i serievärlden och även där har vi fått en ny, riktigt lovande titel med samkönat förhållande. Wyatt Kennedy och Luana Vecchios Bolero handlar om den hjärtekrossade Devyn “Dagger” Dagny vars 12-åriga förhållande med exet Natasha precis har fått ett tragiskt slut. Hon har hoppat av högskolan, hon flyr från vardagen på olika sätt och nu ska hennes bästa kompis dessutom gifta sig med fel kille; det är inte mycket som funkar för Devyn just nu. Men när hon möter en mystisk främling som erbjuder henne en ny chans i form av “anti-dörrar” och en “moders-nyckel” kanske hon kan få en ny chans att rätta till sitt liv. Eller mer exakt, 53 chanser. Ett ovanligt nära djupdyk i det mänskliga sinnet och relationer, mixat och förstärkt av multiversums.  

Image har inte direkt legat på latsidan. Bredvid Bolero finns även den superhajpade Ghost Cage. Nick Dragotta och Caleb Goellner har slagit sina huvuden ihop och kokat ihop den här sci-fi dystopin om forskaren som revolutionerade och kontrollerade världen med sina kraftverk. Men när kraftverken attackeras av terrorister måste han sätta in sitt starkaste vapen - den mediokra medarbetaren SAM - för att förstöra kraftverkets hemligheter. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev