Vandra i nya världar

Publicerad: Onsdag, 13 april 2022, Skribent: Gabi

Vandra i nya världar under Stockholms Kulturnatt

Det är dags igen, den natten på året när Stockholms museer, teatrar och kulturliv slår upp portarna och bjuder in till event och en titt på annars stängda skrymslen och vår. Sf-bokhandeln i Gamla stan är såklart med hela natten!

Rymdkonst i de medeltida källarvalven
Anders Muammar, konstnär och SFX-makare, ställer ut sina drömska verk i våra ”katakomber”, det vill säga de medeltida källarvalven som ligger under butiken. Med bilder som rör sig i rymdens och det omedvetnas outforskade områden, tar han oss till platser bortom vår egen fantasi. Pågår hela kvällen 18.00-24.00. Se ett smakprov på hans webbsite Le flic dangeresque.

Obs, utställningen endast tillgänglig via en trappa med ojämna steg. 

Drag-opera med TvivelDiva
Strålande sång och sprudlande underhållning bjuds det på från TvivelDiva, en duo bestående av drag-artisten Inga Tvivel och operasångaren Sofia Flodin! Med musikalisk inspiration från Tolkien, Lovecraft och annat ur fantastikens värld, bjuder de in till konsert under kristallkronan kl. 22.00

Spel i mängder!
I samarbete med Rollspelsfrämjandet,  Fria Ligan och Spelföreningen Smash arrangerar vi flera sessioner rollspel under kvällen, samt ett kul bord för att pröva snabba och underhållande kort/brädspel.

Brädspelsbordet är öppet kl. 18 – 21, bara att komma förbi och testa. Det kommer erbjudas bland andra Azul, The Resistance och Deep Sea.

På rollspelsmenyn finns:

Troubleshooters, ett Spirou- och Tintin-inspirerat äventyr med mycket humor och 60-talsvibbar. Spelledare är Gabrielle de Bourg, som även skrivit äventyr till spelet

Stagnelius Återkomst, ett mini-äventyr till Call of Cthulhu Sverige skrivet och spellett av rollspelsveteranerna och skräckförfattarna Michael Petersén och Gunilla Jonsson.  Undersök Stagnelius okända manuskript och öppna dörren till det utomvärldsliga.

Harzafs kodex, ett specialskrivet äventyr till Blue Rose RPG. Rollspelsfrämjandet leder sökandet efter en relik från Skuggkrigen i denna mörkt romantiska fantasyvärld.

Vi har också ett spelbord för nya utgåvan av The One Ring, som dock är fullbokat. Men kom gärna förbi och titta om du är nyfiken på hur det är att spela egna äventyr i Tolkiens Midgård.

Obs, för att se tid och säkra en plats vid rollspelsbordet, rekommenderas att du förbokar. Kontakta oss via mail eller se Facebook-event.

Nyfiken på vad annat som händer under Kulturnatten? Hemsidan listar flera hundra programpunkter, alla gratis och öppna hela kvälen. Bara i Gamla stan finns så skilda aktiviteter som föreställningar kring yttrandefrihet på Nobelmuseet, kriminalhistorisk vandring med Deckarbokhandeln, en helkväll med dans på Mäster Olofsgården och både cosplay och rustningsfinissage på Livrustkammaren.

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev