Vad händer 2020?

Publicerad: Fredag, 27 december 2019, Skribent: Gunilla

2019 var ett bra år för tv-serier. Både Watchmen och The Witcher var riktigt bra. Inför 2020 ser vi fram emot Star Trek-serien Picard med Patrick Stewart (där vi har lovats borgs med Jeri Ryan tillbaka i rollen som Seven of Nine), och förstås andra säsongen av Baby Yoda featuring The Mandalorian - första säsongen ska dyka upp på laglig streaming till våren och fortsättningen nästa höst. I höst kommer en ny Dunefilm, som förhoppningsvis kan mäta sig med David Lynchs barocksaga i scenografi och tyngd.

Svenska rollspel gick bra 2019, och mer blir det. I vår kommer alla skräckspels moder, Call of Cthulhu, anpassat till svenskt 1920-tal med flera äventyr från Sverige och övriga Norden.

Närmast på gång här på SF-Bokhandeln är två signeringar i början av året. Monstret i terapi heter en charmig djupanalys av världslitteraturens mest monstruösa gestalter. Bakom boken står Mats Strandberg och Jenny Jägerfeld. De besöker oss i Stockholm 24 januari, Malmö 5 februari och Göteborg 6 februari. Jack Werner, som analyserar digitala medier på allvar och skoj, presenterar sin nya bok om Creepypasta i Malmö 29 januari, Göteborg 30 januari och Stockholm 31 januari.

Nedan har jag samlat några av de största titlarna som släpps under 2020.

Gott Nytt År!


Kommentarer

Nyhetsbrev