Urtidsbilder - dinosauriekväll i Stockholm

Publicerad: Fredag, 22 mars 2019, Skribent: David

Eftersom jag alltid närt ett stort intresse kring utdöda djur är det alltid läge att fira när nya böcker inom paleontologi ges ut, särskilt om det är fina utgåvor på svenska. Nu kommer Urtidsbilder ut med bilder av Simon Stålenhag och text av Anna Davour. Simon känner vi igen sedan tidigare från hans böcker Ur Varselklotet, Flodskörden och Passagen, och Anna Davour är vetenskapsjournalist på Forskning & Framsteg till vardags och har en bakgrund som doktor i fysik. Hon är dessutom en van besökare på sf-kongresser och har arbetat länge inom svensk sf-fandom, så många här på bokhandeln är bekanta med henne sedan länge.

Släppet av Urtidsbilder firas med tipsrunda idag i Stockholmsbutiken klockan 17:00, och sedan håller jag en paneldebatt om urtidsdjur med Anna, Simon och Johan Egerkrans klockan 18:00 om konsten att göra dinosaurieböcker. Vilka friheter kan man ta sig? Vad vet man och hur mycket gissar man? Johan har tidigare skrivit populära böckerna Flygödlor och havsmonster och Alla tiders dinosaurier och har blivit inbjuden att delta för att få ytterligare perspektiv. Efteråt signerar alla tre författarna fram till 19:45.

Missar du eventet i Stockholm? Då finns det en chans till via Vetenskapsfestivalen i Göteborg 6 april, eftersom Simon Stålenhag och Anna Davour kommer prata om retrofuturism, dinosaurier och urtidskonst klockan 12:00, följt av signering på nedre plan i butiken.

Vill du ha dinosaurier i din skönlitteratur? Det är svårt att inte tipsa om underhållande Jurassic Park av Michael Crichton som låg till grund för filmen med samma namn. Annars är Victor Milans The Dinosaur Lords fåniga på helt rätt sätt. Någon har kallat dem för Jurassic Park möter A Game of Thrones, vilket inte är helt off.

David


Urtidsbilder

Simon Stålenhag & Anna Davour
2019, Inbundet album
  • Postorder 
  • Stockholm 
  • Göteborg 
  • Malmö 

Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.