Tyranny of Dragons

Publicerad: Fredag, 15 november 2019, Skribent: David

Få kan få nog av drakar, och att som spelare i en rollspelskampanj stå öga mot öga med en av de uråldriga bestarna bör vara en karaktärsdanande händelse. Det vet såklart även spelskaparna, och nu har Wizard of the Coast gett ut en samling bestående av Hoard of the Dragon Queen och The Rise of Tiamat, av Kobold Press. I Tyranny of Dragons, som samlingen heter, finns det många drakar. Tillräckligt många för att de ska kännas som ett tydligt tema, men inte så många att spelarna hinner tröttna på dem. Äventyret börjar med att äventyrarna dyker upp i en belägrad småstad och dras in i en händelsekedja kopplad till en drakkult, och sedan spiralar det alldeles åt fanders, i positiv bemärkelse.

”Ett av de bästa äventyren till 5th, och framförallt första delen gör mycket rätt” hälsar vår rollspelsnestor Michael som spelat igenom dem. De ska kräva en del förberedelser från spelledarens håll, men vara värt besväret.

Tyranny of Dragons får inte säljas via postordern, utan enbart i butik. Det tillåter inte vår hemsida, så därför syns den inte där. Men vi har den i alla tre butikerna när det här skrivs, så passa på att införskaffa samlingen nu när den finns. Upplagan är begränsad, och vi vet inte om den kommer tryckas på nytt i framtiden.

/David


Kommentarer

Nyhetsbrev