Tiamat's Wrath

Publicerad: Tisdag, 14 januari 2020, Skribent: Michael

Jag har läst alla böckerna i serien om det olycksdrabbade rymdskeppet Rocinantes besättning och sett tv-serien med stor behållning. Man kan nog säga att jag är ett fan, men tyckte ändå att serien tappade lite i förrförra delen. En tillfällig svacka, visade det sig. I och med den förra boken tog det sig igen och den trenden fortsätter i Tiamat's Wrath.

Nu fokuserar författarna mer på det politiska och militära spelet kring det exilmarsianska imperiet Laconias erövring av solsystemet. Vi får träffa diktatorn Wilson Duartes dotter Teresa (en betydligt mer sympatisk person än fadern) och följa hennes gradvisa uppvaknande till insikt om vad fadern egentligen sysslar med. På Laconia hålls också seriens huvudperson (om nu någon ska utnämnas till det) James Holden fången, om än i en gyllene bur. Han har egna planer och försöker påverka vad som händer.

I bakgrunden lurar hotet från den okända kraft som utplånade portalbyggarnas civilisation i forntiden. Vad eller vilka var de? Finns hotet kvar? Kan Holdens vänner på Rocinante rädda sin vän? Vill han ens bli räddad?

Jag ser fram mot att få läsa nästa del i bokserien och få svar på några av alla frågor.

Michael


Kommentarer

Nyhetsbrev