The Umbrella Academy och ny Rick Riordan

Publicerad: Tisdag, 24 september 2019, Skribent: Ulf

Gudar; vilken grej. Även om en skulle vara en hårdkokt gudaförnekare går det inte att förneka hur stor påverkan olika sorters övertygelse om övernaturliga entiteters existens har haft på det mänskliga varandet. Läs Joseph Campbells The Power of Myth till exempel för en relativt allomfattande genomgång av en akademikers perspektiv på företeelsen. ”Redan de gamla grekerna” är en kliché men deras sagor har inspirerat allt från Romerska imperiebygget till Rick Riordans Percy Jackson-serie (nu även som film förstås ), där den senare fått flertalet så kallade spin-offs. Idag släpps den senaste; ”The Tyrants Tomb”, nr fyra i ”Trials of Apollo”, eller ”Lester” som han nu heter. Du får läsa för att förstå varför.
Om du skulle vilja pröva på att själv leka gudaättling kan vi för övrigt rekommendera Rollspelet Scion, om ni inte har testat det än. I det tar Tor plats bredvid Ogun, Morrigan och Quetzalcoatl i en mytologisk smoothie av episka proportioner.

Vill du ge dig på ännu en annan variant av Gudar som går på stadens gator som vanliga människor så har du väl ändå inte missat American Gods av Neil Gaiman som nu finns som TVserie och serietidning. I dagarna har också tredje delen av serien Umbrella Academy inkommit och vi får väl se om den Netflix-serien) (SPOILERVARNING I LÄNKEN) också dyker upp i något slags dvd/bluray/annat hemmaformat i framtiden. Den som har en tidsmaskin eller superkrafter får se.

 


Kommentarer

Nyhetsbrev