Tävla på Facebook och vinn ett bokpaket

Publicerad: Fredag, 13 januari 2023

Söker du efter gastkramande spänning på svenska? Då rekommenderar vi dig att titta närmare på E. P. Ugglas bokserie Felet med Eden – en dystopisk historia om världen efter en dödlig pandemi. Tävla på vår Facebook-sida och vinn ett bokpaket.

I Felet med Eden (seriens inledande bok) får du som läsare stifta bekantskap med sjuttonåriga Ava. En ny typ av influensa har dödat nästan hela befolkningen, alla utom de riktigt unga. Ava är en av de som mirakulöst överleverlevt. Trotts denna tragedi vaknar hon inte upp till en värld i ruiner. Istället har hon hamnat på en plats vid namn Eden. Ett nytt samhälle som en klick av de äldre överlevarna byggt upp. Men denna plats är långt ifrån det paradis som beskrivits av dess skapare. Här lever människor indelade i olika kaster och till en början placeras Ava i den som kallas Lustgården. I Lustgården lever endast de mest framstående och begåvade personerna. Även kallade Edens elit. Sakta växa flera frågor fram inom Ava. Varför har hon? Vad hände egentligen under pandemin, när hon sov i en av Sveriges fem ecmo-maskiner? Och vad är egentligen felet med Eden?

I Fallet från Eden (bokseriens nyutkomna uppföljare) fortsätter Avas jakt på sanningen. Hon har nu flyttats ner till det kast som bär namnet Getsemane och här kallas hon för ”en fallen ängel”. Men det är långt ifrån någon smörig komplimang. I Lustgården handlade om intelligens och framgång, men nu ligger allt fokuserat på träning och fysisk aktivitet. Ava inser snart att det hon lär sig syftar till en enda uppgift - att gå ut i den verkliga världen, eller rättar sagt det som finns kvar utav den efter pandemin, och döda andra människor. Då med sitt eget liv som insats...

Denna bokserie vänder sig huvudsakligen till unga vuxna, men fungerar även väl för läsare i högstadie- och gymnasieåldern. Här finner du alla de element som en bra ungdomsbok ska erbjuda. Nämligen stegrande spänning, snabba kapitel samt en medryckande historia. Historien för tankarna till titlar som Suzanne Collins trilogi The Hunger Games och Stephen Kings dystopiska roman The Institute. Vilket bör ses som en stor komplimang.

Som grädde på moset har du just nu möjlighet att vinna de två första böckerna i denna dystopiska serie. I samarbete med förlaget Bonnier Carlsen tävlar vi ut två bokpaket innehållande signerade exemplar av Felet med Eden och Fallet från Eden. Tävlingen äger rum på vår Facebook-sida – klicka HÄR för att läsa mer – och pågår fram till kl. 12.00 på måndag den 16 januari. Lycka till!

Tävlingsinformation: Tävlingen äger rum på Science Fiction Bokhandelns Facebook-sida. Vår jury väljer två vinnare på måndag den 16 januari, kl. 12.00. Varje bokpaket innehåller 1 st. "Felet med Eden" och 1 st. "Fallet från Eden". Vinnaren kontaktas via Messenger. Vinnarnas kontaktuppgifter kommer delas med förlaget (Bonnier Carlsen) för utskick av vinst. Allmänna regler och villkor för våra tävlingar finns på sfbok.se. Tävlingen är inte sponsrad, organiserad eller administrerad av Facebook.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev