Star Trek Discovery är tillbaka!

Publicerad: Måndag, 25 november 2019, Skribent: Michael

Alla vi som fastnade för första säsongen av den nya Star Trek-serien kan glädjas åt att säsong två har släppts på dvd. I säsong ett handlade det mesta om kriget mellan Federationen och klingonerna. Michael Burnhams väg till botgöring efter sitt myteri var också en viktig handlingstråd.

När serien nu fortsätter får vi träffa Christopher Pike (ja, DEN kapten Pike!), som tillfälligt tar befälet över Discovery. Sju märkliga ljusfenomen har upptäckts, spridda över halva galaxen. De är på något mystiskt sätt kopplade till Burnhams försvunna fosterbror Spock. I sökandet efter sanningen om de röda ljusfenomenen avslöjas mer om Michaels familj och vad som egentligen hände när klingonerna dödade hennes familj.

Dessutom kommer skeppets besättning i kontakt med vad som tycks vara en konspiration inom Sektion 31, federationens underrättelsetjänsts specialavdelning för ”våta” jobb.

Hela säsongen är mer ”klassisk” Star Trek, med spänning och moraliska konflikter. På alla sätt en utmärkt fortsättning på en bra säsong ett. Jag rekommenderar den varmt till alla som gillar Star Trek och space opera!


Kommentarer

Nyhetsbrev