Spelnyheter

Publicerad: Onsdag, 23 februari 2022, Skribent: Annie

Det finns vissa väder som är alldeles perfekta för spelkvällar. Eller speldagar. När vinden viner och snön yr ner vill man bara mysa in sig i hemmets värme med valfritt tidsfördriv. Och vilket bättre tidsfördriv än spel? Våra nyhetshyllor mer eller mindre bågnar av nya äventyr för er att värma era kalla små tassar på; här kan ni spana några av dom! 

Rebel Scum -  Ett TTRPG baserat på ett visst stjärnkrigs-franchise som vi alla känner till och med en kärlek till actionfigurer. Man spelar som en del av en anti-fascistgrupp som gör uppror mot det övermäktiga och absoluta imperiet och äventyr garanteras! Karaktärkonsten är baserad på imaginära actionfigurer, med 5 olika spelbara karaktärer; The Ronin, The Revolutionary, The Rogue, The Renegade, och The Robot. Varje spelare får även välja tre olika klasser och får sedan svara på en fråga som sedan avgör deras roll i berättelsen. Sedan är det bara att kicka igång äventyret! Det går inte att sticka under stolen med att det är ett spel med en tydlig politisk riktning; man samlar poäng genom att döna rymd-nazister i nyllet och använder sedan de poängen för att genomföra olika cinematiska handlingar - för vem har inte drömt om att ta ut en womp-råtta med ett enda majestätiskt skott?

Sherlock Holmes Bureau of Investigation: Investigations in Arkham & Elsewhere -  Problemlösning i Sherlock Holmes anda, men med tentakler! Den här gången utspelar det sig 1920-talets Boston som hemsöks av märkliga övernaturliga fenomen och varelse från Cthulhu-mythoset. Tillsammans är spelarna en del av en hemlig organisation vars uppgift är att utreda märkliga händelser som involverar övernaturliga händelser och märkliga varelser som hotar den mänskliga existensen. Det är spelarnas uppgift att hitta information runt om i staden, förhöra vittnen och leta ledtrådar i Boston och Arkham, men även bortom vår dödliga värld för att slutligen lösa fem olika fall. Poäng delas ut utifrån hur bra spelarna lyckas lösa de olika fallen. Spelet är en stand-alone och passar bäst för 2 - 8 spelare.

Roll Player Adventures -Det är dags för det ultimata Roll Player äventyret! I tidigare spel har du mött invaderande Draguls, skapat relationer med vilddjur och bannlyst onda andar. Nu står dina hjältar inför ytterligare ett hot; kungadömet Nalos måste beskyddas. Och vid kärnan av allt finns hemligheterna i the Abandoned Lands. Alla dina handlingar kommer spela roll. Kommer du hjälpa vampyren eller beskydda de mystiska kultisterna han vill förgöra? kommer du döda trollet eller mäkla fred? Kommer du vara lojal mot kungariket eller kommer du strida vid fiendernas sida? Även valen som verkar enkla och som de rätta valen kan påverka på oväntade sätt. Du behöver inte ha något grundspel men du kan importera någon av dina tidigare karaktärer, eller så kan du välja mellan 6 olika förbyggda karaktärer. Passar för 1 - 4 spelare.

Love Letter Princess Princess Ever After - Det mysiga spelet Love Letter är här igen men den här gången i en färgsprakande HBTQ-tappning. Det är upp till dig att hitta den perfekta bundsförvanten att leverera ditt kärleksbrev till prinsessan Isadora och vinna hennes hjärta. Är det den näst intill oövervinnliga Ogre, den blixtsnabba enhörningen eller hennes närmsta vänner, prinsessan Sadie och prinsessan Amira som ska hjälpa dig på traven? Det är ett lätt och snabbspelat spel som går ut på slutledning och riskbedömning och är en absolut storsäljare här på bokhandeln som funkar utmärkt för 2 - 6 spelare. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev